En gammel dansk ret er den traditionelle frikadeller med kartofler som tilbehør. Det er somregel i de fleste familier en ret man sætter pris på.
Men for at det ikke altid er den samme hver gang er det godt at variere den ind i mellem. Her er Frikadeller med hytteost som også smager fortræffeligt.
Frikadeller med hytteost
En gammel dansk ret er den traditionelle frikadeller med kartofler som tilbehør. Det er somregel i de fleste familier en ret man sætter pris på.
Men for at det ikke altid er den samme hver gang er det godt at variere den ind i mellem. Her er en udgave med hytteost som også smager fortræffeligt.
Ingredienser
- 500 g Svinekød Hakket
- 1 stk. Rødløg
- 2 stk. Æg Øko
- 0,75 dl. Finvalsede Havregryn
- 0,5 dl. Let Mælk Øko
- 1 dl. Hytteost
- 0,5 tsk. Friskkværnet Salt
- 0,25 tsk. Friskkværnet Peber
Sådan gør du
- Alt røres sammen.
- Farsen formes med en spiseske og håndfladen til frikadeller ca. 12 stk
- Steges i ca. en dl. Becel margarine til de er frikadelle brune på begge sider (Vendes flere gange under vejs)
- God fornøjelse 🙂
Noter
Tips.
Bør nydes med nye kartofler i sommermånederne hvor man kan få dem friskopgravede... Kan også nydes med en dejlig kartoffelsalat som for eksempel denne her på siden...
Bør nydes med nye kartofler i sommermånederne hvor man kan få dem friskopgravede... Kan også nydes med en dejlig kartoffelsalat som for eksempel denne her på siden...
Ernæring
Kalorier: 153kcalKulhydrater: 4gProtein: 14gFedt: 9gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnumættet fedt: 3gKolesterol: 40mgNatrium: 280mgKalium: 171mgFiber: 0.2gSukker: 1g
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!