Spinatvaffel. En sund og meget velsmagende vaffel. Ikke som man først tænker når man snakker om vafler. Men de er virkelig overraskende gode. Det kan anbefales at kombinere dem med en dressing og varmtrøget laks som den vi har her på siden.

Spinatvafler
Spinatvafler. En sund og meget velsmagende vaffel. Ikke som man først tænker når man snakker om vafler. Men de er virkelig overraskende gode. Det kan anbefales at kombinere dem med en dressing og varmrøget laks som den vi har her på siden.
Ingredienser
- 3 stk Æg Øko
- 1 dl. Flødefraiche 30%
- 100 g. Havregryn (ca. 3 dl)
- 75 g. babyspinatblade (skyllede )
- 0,75 tsk. groft salt
- 0,5 tsk. Bagepulver
- 25 g. babyspinatblade (skyllede)
- 150 g. Varmrøget Laks
Sådan gør du
- Blend æg, flødefraiche og de øvrige ingredienser i ca. 1 min.
- Varm et vaffeljern godt op.
- Fordel ca. 1 dl dej i vaffeljernet - dejen skal fordeles helt ud til kanten. Pres vaffeljernet helt sammen og bag vaflen ca. 2 min. til den er gylden.
- Bag de resterende vafler.
- Klip vaflerne ud i adskilte hjerter.
- Læg lidt spinatblade herpå og fordel dressing og stenbiderrogn øverst.
- Pynt med limebåde, purløg og friskkværnet peber.
Noter
Vi har nydt dem med en dressing sammen med laks og Krebsehaler. Dressingen er her på siden
Ernæring
Kalorier: 116kcalKulhydrater: 5gProtein: 9gFedt: 7gMættet fedt: 3gKolesterol: 22mgNatrium: 442mgKalium: 258mgFiber: 1gSukker: 1gVitamin A: 2533IUVitamin C: 7mgCalcium: 56mgJern: 1mg
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!