Friturestegte kartoffelbåde er en meget brugt tilbehør til mange retter. Her er der en opskrift på hvordan de evt. kan laves.
Friturestegte kartoffelbåde
Friturestegte kartoffelbåde er en meget brugt tilbehør til mange retter. Her er der en opskrift på hvordan de evt. kan laves.
Udstyr
Bradepande 40 x 60
Ingredienser
- 6 stk. Kartofler (Bagekartofler)
- 1 liter friture olie
- groft salt
- Peber (Friskkværnet)
Sådan gør du
- Kartoflerne renses og skyldes rene da vi bruger dem med skræl. Hver skæres i 8 både og ligges i blød i et fad med koldt vand.6 stk. Kartofler
- Hæld vandet fra og læg bådene på et rent viskestykke.
- Hæld 1 liter friture olie i en tykbundet gryde og varm op til middelvarme.1 liter friture olie
- Bådene friture steges i ca. 7 -8 min. og lægges på et fad med køkkenrulle til afdrypning.
Noter
Det kan anbefales at holde dem varme i ovnen ved 120° g. i traditionelt ovn.
Ernæring
Kalorier: 341kcalKulhydrater: 42gProtein: 5gFedt: 18gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 5gEnumættet fedt: 10gNatrium: 15mgKalium: 1020mgFiber: 5gSukker: 2g
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!