Spaghetti og kødboller. En enkel, nem og forholdsvis hurtig “lady og Vagabonden” ret og så smager den virkelig godt. En populær og romantisk ret.

Spaghetti og kødboller
En nem og forholdsvis hurtig "lady og Vagabonden" ret. Smager virkelig godt.
Udstyr
Gryde 3 l.
Pande 28 cm
Ingredienser
Kødboller:
- 2 stk. hvidløg (fed)
- 2 stk. hvidt brød
- 1 ½ dl. Let Mælk Øko
- 400 g. hakket kalv og flæsk
- salt og peber
- 1 stk. æg
- 1 dl. Parmesan
- Frisk Salvie (4 - 5 blade)
- olivenolie til stegning
Tomatsauce:
- 2 stk. hvidløg (fed)
- Olivenolie
- 700 g. Tomater (Mossede ( f. eks. flaske))
- 2 spsk Piskefløde 38%
- 1 dl vand eller grøntsagsbouillon (måske 2 dl.)
- 2 tsk Oregano (tørret)
- 0,25 tsk. Sukker
- salt og peber
Sådan gør du
Kødboller:
- Pil hvidløget, riv det fint eller pres det i en hvidløgspresser.
- Skær skorpen af brødet og kassér den.
- Læg brødet i blød i mælk (i et par minutter, til blødt).
- Rør kødet med salt, peber, brød og mælk, hvidløg, æg, parmesan og evt. hakket salvie.
- Form kødboller på størrelse med golfbolde og steg dem i olivenolie på en varm pande. Steg dem i ca. 10 minutter i alt, eller til gennemstegte.
Tomatsauce:
- Pil hvidløget og riv det fint.
- Kom olie i en gryde og varm op. Kom hvidløg i og rør, men lad ikke hvidløget tage farve.
- Kom mosede tomater og vand eller bouillon ved.
- Tilsæt oregano og lad det simre i 8-10 minutter under omrøring.
- Smag til med et nip sukker, salt og peber.
- Vend kødbollerne i tomatsaucen.
Noter
Servering:
Kog imens pastaen i kogende, saltet vand efter anvisningen på pakken.
Anret pastaen toppet med tomatsauce og kødboller.
Servér straks toppet med parmesan og oregano.
Ernæring
Kalorier: 1327kcalKulhydrater: 206gProtein: 68gFedt: 27gMættet fedt: 11gKolesterol: 92mgNatrium: 654mgKalium: 1398mgFiber: 12gSukker: 18gVitamin A: 1202IUVitamin C: 19mgCalcium: 430mgJern: 9mg
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!