Kogte kartofler

Kogte Kartofler

Det er efter min mening det mest brugte tilbehør til langt de fleste retter.
Men kogte kartofler er ikke bare “kogte kartofler”. Der skal tages højde for hvad det skal bruges til eks. hvis det er til kartoffelmos. Det er en fordel med en type kartoffel der egner sig til at “koge ud”. Med en god smag som passer til mosen.
Det ser det pænest ud på tallerkenen at det er kartofler der rimelig holder formen.
Prøv at koge nogle gulerødder med i kartoflerne, det giver kartoffelvandet en god smag til sovsen.

Kogte kartofler

Kogte Kartofler

Kogte kartofler… Det er efter min mening det mest brugte tilbehør til langt de fleste retter.
Men kogte kartofler er ikke bare “kogte kartofler”. Der skal tages højde for hvad det skal bruges til eks. hvis det er til kartoffelmos vil det være en fordel med en sort kartoffel der er god til at “koge ud” og har en god smag der passer til mosen.
Til kogte kartofler er ser det pænest ud på tallerkenen at det er kartofler der rimelig holder formen.
Vi plejer som regel at koge nogle gulerødder med i kartoflerne, også fordi det giver kartoffelvandet en god smag til sovsen.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4 Pers.
Kalorier 320 kcal

Ingredienser
  

Sådan gør du
 

  • Skræl kartoflerne og skær dem evt. i halve hvis det er lidt store kartofler. Hvis det er selv opgravede kartofler bør de største af dem skæres i mindre stykker så kogetiden bliver nogenlunde ens for alle.
  • De skrællede kartofler lægges i en gryde med vand der lige dækker dem. Tilsæt salt. Hvis der skrælles kartofler til senere kogning kan de stilles med låg, men undlad at tilsætte salt før de skal bruges.
    Kogte kartofler
  • Kogetiden varierer efter størrelsen på kartofler. Normalt vil kogetiden være ca. 20 - 25 min. plus, minus. Den bedste måde at tjekke dem er ved hjælp af en urtekniv at stikke dem med den og hvis de slipper kniven uden problemer er de færdig.

Ernæring

Kalorier: 320kcalKulhydrater: 73gProtein: 8gFedt: 1gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.2gEnumættet fedt: 0.02gNatrium: 74mgKalium: 1819mgFiber: 10gSukker: 6g
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Skriv et svar