Steg til pålæg

Steg til pålæg

Her skal der som hos mange andre laves madpakker hver dag og et tilbagevende problem er fornyelse til madpakken.
Et stort hit hos os er når der er rester fra aftenen før som kan bruges til madpakken. Her har jeg valgt at lave en steg til udskæring til pålæg.

Steg til pålæg

Steg til pålæg

En dejlig hjemmelavet pålæg til evt. en skive godt hjemmelavet rugbrød. Det er noget virkeligt godt pålæg.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 1 time 40 minutter
Køkken Dansk
Antal 25 skiver
Kalorier 81 kcal

Ingredienser
  

Sådan gør du
 

  • Tag stegen og tjek om rillerne er skåret i korrekt dybde, ellers skær dem efter (må ikke skæres ned i kødet.)
  • Gnid sværen ind i groft salt og læg stegen i en ildfast fad med lidt vand i bunden. Jeg ved godt at mange stiller den på en rist med et fad vand i bunden. Men jeg har som regel gode resultater med denne her måde.
  • Stil den i ovnen på 200 grader i ca. 1 - 1,5 time. Husk at stille den rimelig vandret med hensyn til sværen. Kniber det med at få sværen sprød så kan man give den 10 - 15 min. på 250 grader under opsyn.
  • Når den så er færdig, så pil så benene ud af den, mens den stadig er varm (det er nemmest mens da de slipper nemmere uden at skilles helt ad.) lad den så stå og trække i væden i ca. 15 - 30 min.
  • Lad den nu blive kold så det er muligt at skære fine skiver ud af den.

Noter

Tips.
Det kan anbefales at skære det hele ud og så pakke dem i portioner og lægge dem i fryser til senere brug.

Ernæring

Kalorier: 81kcalProtein: 9gFedt: 5gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 0.4gEnumættet fedt: 2gKolesterol: 26mgNatrium: 15mgKalium: 111mg
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv et svar