Syltede rønnebær

Syltede rønnebær

Syltede rønnebær.
Ved efterårstide, når rønnebærrene lyser klart rødt og har fået lidt nattefrost, skal man plukke dem. Tilbered en fornem syltetøj efter denne opskrift.
Lav en stor portion og frys noget af det ned. Kompotten kan dog holde sig nogle uger i køleskabet.

Syltede rønnebær

Syltede rønnebær

Ved efterårstide, når rønnebærrene lyser klart rødt og har fået lidt nattefrost, skal man plukke dem. Tilbered en fornem syltetøj efter denne opskrift.
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Køkken Dansk
Antal 1 Glas
Kalorier 3134 kcal

Ingredienser
  

  • 1 kg rønnebær (Ca. 2 l.)
  • 750 g Sukker Øko (ca. 9 dl.)
  • 3 dl vand
  • 1 dl cognac

Sådan gør du
 

  • Fjern stilkene og skyl bærrene godt. Lad dem løbe af.
  • Bland bær og melis i en syltegryde, hæld vandet ved og kog langsomt op. Skum omhyggeligt. Kog i ca. 30 min.
  • Tag gryden af varmen og rør cognac´en i.
    Hæld syltetøjet på rengjorte glas.
  • Når det er kølet af, bindes glassene til. Husk at opbevare syltetøjet på et tørt, mørkt sted.

Noter

Kan serveres til:
Vildt, svinekød.

Ernæring

Kalorier: 3134kcalKulhydrater: 750gNatrium: 24mgSukker: 749gJern: 1mg
Nøgleord Rønnebær, syltning
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv et svar