Syltede rønnebær.
Ved efterårstide, når rønnebærrene lyser klart rødt og har fået lidt nattefrost, skal man plukke dem. Tilbered en fornem syltetøj efter denne opskrift.
Lav en stor portion og frys noget af det ned. Kompotten kan dog holde sig nogle uger i køleskabet.
Syltede rønnebær
Ved efterårstide, når rønnebærrene lyser klart rødt og har fået lidt nattefrost, skal man plukke dem. Tilbered en fornem syltetøj efter denne opskrift.
Ingredienser
- 1 kg rønnebær (Ca. 2 l.)
- 750 g Sukker Øko (ca. 9 dl.)
- 3 dl vand
- 1 dl cognac
Sådan gør du
- Fjern stilkene og skyl bærrene godt. Lad dem løbe af.
- Bland bær og melis i en syltegryde, hæld vandet ved og kog langsomt op. Skum omhyggeligt. Kog i ca. 30 min.
- Tag gryden af varmen og rør cognac´en i.Hæld syltetøjet på rengjorte glas.
- Når det er kølet af, bindes glassene til. Husk at opbevare syltetøjet på et tørt, mørkt sted.
Noter
Kan serveres til:
Vildt, svinekød.
Vildt, svinekød.
Ernæring
Kalorier: 3134kcalKulhydrater: 750gNatrium: 24mgSukker: 749gJern: 1mg
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!