Fedtebrød frit efter Frk Jensen. Fedtebrød er en småkage der virkelig passer godt til en kop kaffe.
Dette er Søren Ryges glade begejstring til en opskrift fra Frk. Jensen kogebog.
Den er hurtig at lave i en håndevending og på under en halv time er der småkage til kaffen.
Fra vi gik i gang til vi sad med en skål småkager til kaffen gik der 25 min.

Fedtebrød frit efter Frk. Jensen.
Fedtebrød frit efter Frk. Jensen.Fedtebrød er en småkage der virkelig passer godt til en kop kaffe. Dette er Søren Ryges glade begejstring til en opskrift fra Frk. Jensen kogebog.Den er hurtig at lave i en håndevending.
Vi ser frem til at se Badehotellet mandag aften og en halv time før det startede fik vi virkelig lyst til en småkage til kaffen.Fra vi gik i gang til vi sad med en skål småkager til kaffen gik der 25 min.
Vi ser frem til at se Badehotellet mandag aften og en halv time før det startede fik vi virkelig lyst til en småkage til kaffen.Fra vi gik i gang til vi sad med en skål småkager til kaffen gik der 25 min.
Ingredients
- 200 g. Margarine (eller smør ( jeg vælger smør))
- 200 g. Hvedemel Øko
- 100 g. Sukker Øko
- 100 g. Kokosmel
- 0,5 tsk. Hjortetaksalt
Glasur
- 100 g. Flormelis
- 2 spsk Varmt vand
Instructions
- Det hele hældes i en skål og æltes grundigt med hænderne. Søren Ryge snakkede om at det var underligt at der ikke skulle æg eller væde ved, men når smøret smelter samles det til en dej.
- Dejen deles i 6 stykker i pladens længde og trykkes flade med en bagerulle. Men i følge Søren kan man sagtens bruge håndfladen til at trykke den flad.
- Ovnen stilles på 200 grader og stængerne bages i 10 - 12 min. Hold øje med dem, de må ikke blive mørke brune.
- Flormelis røres med det varme vand til glasur og påføres stængerne. Mens stængerne stadig er varme skæres de i passende stykker.
Ernæring
Kalorier: 59kcalKulhydrater: 7gProtein: 1gFedt: 3gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnumættet fedt: 1gKolesterol: 0.04mgNatrium: 29mgKalium: 5mgFiber: 0.3gSukker: 4g
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!