Broccolitærte med hytteost og Mozzarella
En lækker tærte til sommeren med friske grøntsager.
Udstyr
1 Tærteform 28 cm
Ingredienser
Tærtedej
- 1 stk Grov tærtedej (Jeg har brugt færdig tærtedej fra Humlum)
Tærtefyld
- 1 stk Broccoli
- 2 stk Gulerødder
- 1 dl Ærter Øko
- 100 g kylling i tern (Gerne en rest fra dagen før)
Æggemasse
- 6 stk Æg Øko
- 1,5 dl Piskefløde 38%
- 200 g Hytteost
- Friskkværnet Salt
- Friskkværnet Peber
- 0,5 tsk Basilikum
- 0,5 tsk Dild
- 0,5 tsk Rosmarin
- 0,5 tsk Oregano
Top
- 150 g Mozzerella mini (drænet vægt)
Sådan gør du
Tærtebund
- Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Rens broccoli, gulerødder og pil ærterne.Blancher broccoli og gulerødderne.Forbag tærtebunden 8 - 12 min.
Æggemassen
- alle ingredienserne hældes i en skål og piskes til en luftig masse.Fordel broccoli buketterne, gulerødder stykker og ærter på den forbagte bund. Hæld massen over.
Toppen
- De små mozzarella kugler fordeles på toppen.Bages ved 180 grader varmluft i ca 45 min. hold øje med den de sidste 5 - 10 min.
Noter
Det kunne være en ide med tomatskiver på toppen også.
Ernæring
Kalorier: 341kcalKulhydrater: 7gProtein: 22gFedt: 25gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 1gEnumættet fedt: 7gTransfedt: 0.003gKolesterol: 102mgNatrium: 436mgKalium: 281mgFiber: 2gSukker: 4gVitamin A: 1183IUVitamin C: 11mgCalcium: 271mgJern: 1mg
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!
Broccolitærte med hytteost og mozzarella er en ideel sommertærte, der giver mulighed for at anvende et væld af friske grøntsager.