En traditionel opskrift på Æbleskiver med kærnemælk. En opskrift med kærnemælk og en del grov mel. Det giver en virkelig god smag, luftige æbleskiver og mætter godt.
Æbleskiver med kærnemælk
En traditionel opskrift på æbleskiver. En opskrift med kærnemælk og en del grov mel. Det giver en virkelig god smag, luftige æbleskiver og mætter godt.
Udstyr
Æbleskivepande
Ingredienser
- 150 g hvedemel
- 100 g Fuldkornshvedemel Øko
- 0,5 tsk salt
- 2 tsk sukker
- 1 tsk natron
- 1 stk citronskal (Revet)
- 3 stk Æg Øko
- 4 dl Kærnemælk Øko
- Kardemomme
Sådan gør du
- Bland de tørre ingredienser.
- Pisk æggeblommer og kærnemælk.
- Bland det tørre og kærnemælk med æg sammen og lad det hvile i 30 min.
- Pisk æggehvider stive og vend dem derefter i dejen.
- Varm æbleskivepanden godt varm op.
- Fyld dej i kopperne til lidt under kanten da dejen hæver.
- Vend dem med en strikkepind så de bliver runde.
Noter
Tips
Serveres med syltetøj, sukker, flormelis
Serveres med syltetøj, sukker, flormelis
Ernæring
Kalorier: 143kcalKulhydrater: 26gProtein: 5gFedt: 2gMættet fedt: 1gKolesterol: 7mgNatrium: 112mgKalium: 133mgFiber: 2gSukker: 3gVitamin A: 83IUVitamin C: 1mgCalcium: 65mgJern: 1mg
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!