Blommechutney. Dejlig hjemmelavet stærk chutney, som egner sig fint til alle retter med ris og en stærk sovs. Et rigtig godt tilbehør til mange retter.
Blommechutney
Dejlig hjemmelavet stærk chutney, som egner sig fint til alle retter med ris og en stærk sovs.
Udstyr
Sylteglas
Gryde 5 l.
Ingredienser
- 1 kg Sveskeblommer
- 0,5 kg Æbler (Sure)
- 0,5 kg Tomater Øko (Grønne)
- 250 g Skalotteløg
- 50 g Peberrod
- 2 fed Fed hvidløg
- 5 stk Peberfrugt (Grønne eller røde)
- 8 dl Eddike
- 750 g brun farin (Lys)
- 50 g groft salt
- 5 tsk Stødt ingefær
- 1 tsk Cayennepeber stødt
- 1 ds Syltede grønne pebre (fra madagaskar)
- 1 tsk konserveringsmiddel
Sådan gør du
- Skyl blommerne og udsten dem. Skræl æblerne og skær dem i både. Fjern kernehusene.Skyl tomaterne og sær dem i både. Pil løgene og hak dem fint.Skræl og riv peberroden.Knus hvidløgetFjern kernerne fra peberfrugterne og snit dem fint.Bland alle disse ingredienserne i en stor gryde og rør det godt sammen.
- Kom eddike, farin og krydderier ved. lad det koge under låg til alt er mørt. Beregn ca 45 min.Rør af og til.
- tilsæt de små, grønnepebre med lagen. Rør konserveringsmiddel i, og kom chutneyén på rene glas eller krukker.
- Sval af og bind til med folie eller pergamentpapir.
Ernæring
Kalorier: 1294kcalKulhydrater: 268gProtein: 36gFedt: 5gMættet fedt: 1gNatrium: 6867mgKalium: 1821mgFiber: 25gSukker: 64gVitamin A: 2819IUVitamin C: 75mgCalcium: 1884mgJern: 86mg
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!