Syltede hyben

Syltede hyben

Syltede hyben. Mange steder vokser der stadig vilde hyben og mange anvender dem til marmelade.
Men her er der en alternativ – hyben syltet med eddike.

Syltede hyben

Syltede hyben

Mange steder vokser der stadig vilde hyben og mange anvender dem til marmelade - men her er der en alternativ - hyben syltet med eddike.
4.5 fra 2 stemmer
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Ret Morgenbordet, Syltning
Køkken Dansk
Antal 2 0,5 l. Glas
Kalorier 3486 kcal

Ingredienser
 

  • 1 kg Hyben (nyplukket)

Lagen:

  • 6 dl Eddike
  • 450 g Sukker Øko
  • 5 stk Kryddernelliker
  • 1 stk Hel Ingefær
  • 1 stk hel kanel.

Sådan gør du
 

  • Tag stilk og blomsterblade af og tag forsigtig kernerne ud ( fra blomsterenden).
  • Kog lagen sammen.
  • Kom de rensede hyben i lagen og kog dem bløde i ca. 30 min.
  • Tag dem op med en hulske og læg dem i en krukke eller i et glas.
  • Hæld lagen over og sval af.
  • Dæk krukken eller glasset godt til. Opbevar de syltede hyben et køligt sted.

Noter

Husk!
At der kan tilsættes konserveringsmiddel for at fremme holdbarheden.
Serverings tips:
Stegt kød og fjerkræ.
Kan også kommes i salater.

Nutrition

Kalorier: 3486kcalKulhydrater: 837gProtein: 16gFedt: 4gMættet fedt: 1gNatrium: 71mgKalium: 4341mgFiber: 243gSukker: 475gVitamin A: 43450IUVitamin C: 4260mgCalcium: 1758mgJern: 11mg
Keyword frysning, syltning
Tried this recipe?Let us know how it was!

Skriv et svar