Syltede hyben

Syltede hyben

Syltede hyben. Mange steder vokser der stadig vilde hyben og mange anvender dem til marmelade.
Men her er der en alternativ – hyben syltet med eddike.

Syltede hyben
Udskriv
5 fra 1 stemme

Syltede hyben

Mange steder vokser der stadig vilde hyben og mange anvender dem til marmelade - men her er der en alternativ - hyben syltet med eddike.
Forb. tid30 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid1 t
Ret: Morgenbordet, Syltning
Køkken: Dansk
Keyword: frysning, syltning
Antal: 2 0,5 l. Glas
Kalorier: 3486kcal

Ingredienser

  • 1 kg Hyben nyplukket

Lagen:

  • 6 dl Eddike
  • 450 g Sukker Øko
  • 5 stk Kryddernelliker
  • 1 stk Hel Ingefær
  • 1 stk hel kanel.

Sådan gør du

  • Tag stilk og blomsterblade af og tag forsigtig kernerne ud ( fra blomsterenden).
  • Kog lagen sammen.
  • Kom de rensede hyben i lagen og kog dem bløde i ca. 30 min.
  • Tag dem op med en hulske og læg dem i en krukke eller i et glas.
  • Hæld lagen over og sval af.
  • Dæk krukken eller glasset godt til. Opbevar de syltede hyben et køligt sted.

Noter

Husk!
At der kan tilsættes konserveringsmiddel for at fremme holdbarheden.
Serverings tips:
Stegt kød og fjerkræ.
Kan også kommes i salater.

Skriv et svar