Syltede hyben. Mange steder vokser der stadig vilde hyben og mange anvender dem til marmelade.
Men her er der en alternativ – hyben syltet med eddike.

Syltede hyben
Mange steder vokser der stadig vilde hyben og mange anvender dem til marmelade - men her er der en alternativ - hyben syltet med eddike.
Ingredients
- 1 kg Hyben (nyplukket)
Lagen:
- 6 dl Eddike
- 450 g Sukker Øko
- 5 stk Kryddernelliker
- 1 stk Hel Ingefær
- 1 stk hel kanel.
Instructions
- Tag stilk og blomsterblade af og tag forsigtig kernerne ud ( fra blomsterenden).
- Kog lagen sammen.
- Kom de rensede hyben i lagen og kog dem bløde i ca. 30 min.
- Tag dem op med en hulske og læg dem i en krukke eller i et glas.
- Hæld lagen over og sval af.
- Dæk krukken eller glasset godt til. Opbevar de syltede hyben et køligt sted.
Noter
Husk!
At der kan tilsættes konserveringsmiddel for at fremme holdbarheden. Serverings tips: Stegt kød og fjerkræ.
Kan også kommes i salater.
At der kan tilsættes konserveringsmiddel for at fremme holdbarheden. Serverings tips: Stegt kød og fjerkræ.
Kan også kommes i salater.
Ernæring
Kalorier: 3486kcalKulhydrater: 837gProtein: 16gFedt: 4gMættet fedt: 1gNatrium: 71mgKalium: 4341mgFiber: 243gSukker: 475gVitamin A: 43450IUVitamin C: 4260mgCalcium: 1758mgJern: 11mg
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!