Kartoffel og porresuppe

Kartoffel og porresuppe

Kartoffel og porresuppe er en meget brugt suppe i efterår og vintermånederne. En dejlig og sund velsmagende suppe til en kølig aften.

Kartoffel og porresuppe

Kartoffel og porresuppe

Kartoffel og porresuppe er en meget brugt suppe i efterår og vintermånederne.En dejlig og sund velsmagende suppe til en kølig aften.
[egg id="4"]
5 fra 1 stemme
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Køkken Dansk
Antal 4 Pers.
Kalorier 440 kcal

Ingredienser
  

  • 120 g. Bacon (Røget)
  • 750 g. Kartofler
  • 2 stk. Sød kartoffel Øko
  • 3 stk. Porrer
  • 250 g. Champignoner
  • 1 stk. Løg
  • 2 stk. Fed hvidløg
  • 1 spsk Grønsagsbouillion
  • 6 dl. Vand

Sådan gør du
 

Suppen

  • Løg snittes fint og svitses i en tykbundet pande.
  • Kartofler skæres i tern og tilsættes. Den hvide del af porerne skæres i Ca. 1 cm tykke skiver og tilsættes sammen med halvdelen af de forberedte champignoner.
  • Vand, grøntsagsbouillon, sydesalt, frisk kværnet peber tilsættes.
  • Suppen simrer videre i en halv times tid og blendes til sidst.

Tilbehør

  • Bacon svitses på en tør pande.
  • Den grønne del af porrerne snittes fint og tilsættes sammen med de sidste af champignonerne.

Noter

Det kan anbefales at smage til med eks. Hvidløgsost, gedeost eller naturel ost.

Ernæring

Kalorier: 440kcalKulhydrater: 77gProtein: 14gFedt: 10gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 0.5gEnumættet fedt: 0.02gNatrium: 95mgKalium: 1590mgFiber: 10gSukker: 13g
Nøgleord kartoffel, suppe
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv et svar