Kartoffel og porresuppe er en meget brugt suppe i efterår og vintermånederne. En dejlig og sund velsmagende suppe til en kølig aften.
Kartoffel og porresuppe
Kartoffel og porresuppe er en meget brugt suppe i efterår og vintermånederne.En dejlig og sund velsmagende suppe til en kølig aften.[egg id="4"]
Ingredienser
Sådan gør du
Suppen
- Løg snittes fint og svitses i en tykbundet pande.
- Kartofler skæres i tern og tilsættes. Den hvide del af porerne skæres i Ca. 1 cm tykke skiver og tilsættes sammen med halvdelen af de forberedte champignoner.
- Vand, grøntsagsbouillon, sydesalt, frisk kværnet peber tilsættes.
- Suppen simrer videre i en halv times tid og blendes til sidst.
Tilbehør
- Bacon svitses på en tør pande.
- Den grønne del af porrerne snittes fint og tilsættes sammen med de sidste af champignonerne.
Noter
Det kan anbefales at smage til med eks. Hvidløgsost, gedeost eller naturel ost.
Ernæring
Kalorier: 440kcalKulhydrater: 77gProtein: 14gFedt: 10gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 0.5gEnumættet fedt: 0.02gNatrium: 95mgKalium: 1590mgFiber: 10gSukker: 13g
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!