Stegt and

Stegt and

Steg en perfekt andesteg i ovn og glæd dine middagsgæster med mørt kød og sprødt skind. Vil du spare lidt tid på dagen, kan du stege andestegen dagen før og stadig få et godt resultat. En saftig stegt and hører jo julen til – men kan da også anbefales på andre tider af året.

Stegt and

Steg en perfekt andesteg i ovn og glæd dine middagsgæster med mørt kød og sprødt skind. Vil du spare lidt tid på dagen, kan du stege andestegen dagen før og stadig få et godt resultat. En saftig stegt and hører jo julen til – men kan da også anbefales på andre tider af året.
Ingen vurderinger endnu
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 3 timer
Samlet tid 3 timer 30 minutter
Køkken Dansk
Antal 4 Pers.
Kalorier 124 kcal

Ingredienser
  

Andesteg:

  • 1 stk. Landand (ca. 3600 g)
  • 2 tsk. groft salt
  • Peber (Friskkværnet )
  • 3 stk. Æbler (skrællede i både fx. belle de boskoop)
  • 200 g. Svesker (uden sten)

Sauce

Andesky:

  • 0,5 liter Karolines Køkken® mælkesauce
  • 1 spsk Andefedt
  • 0,5 tsk. groft salt
  • Peber (friskkværnet)
  • kulør

Sådan gør du
 

Andesteg:

  • Rens, skyl og tør anden. Fjern fjerrester. Klip vingespidser og gump af.
  • Gnid anden udvendigt og indvendigt med salt og peber. Fyld anden med æbler og svesker og sy den sammen med bomuldssnor. Bind evt. vinger og lår ind til andens krop.

Sauce

  • Si andeskyen og skum fedtet af. Mål skyen, tilsæt vand eller kog ind - 1 dl i alt. Tilsæt hvid mælkesauce, salt og peber, andefedt og kulør. Bring saucen i kog og smag den til.

Ved serveringen:

  • Del anden i underlår, overlår og vinger. Del hvert bryststykke i 3-4 stykker. Læg kødet i et ovnfast fad. Anret æbler og svesker i en skål. Grill andekødet midt i ovnen.

Langtidsstegning

  • Klargør anden som beskrevet i opskriften og brun den 15 min. i ovnen ved 225°. Sænk herefter temperaturen til 150° og steg anden i ca. 4 timer.

Andesteg dagen før

  • Steg anden om formiddag eller dagen i forvejen. Skær andestegen ud, læg den i et ovnfast fad og stil anden tildækket i køleskabet. Pensl evt. anden med smeltet andefedt og lun anden i ovnen indtil kødet er gennemvarmt. Ca. 200° i ca. 20 min. Grill evt anden, så skindet bliver sprødt. Det er let at skumme fedtet af, når andeskyen og fedtet er afkølet.

Optøning af and

  • Det tager 2-3 døgn at tø en frossen and op i køleskabet.

Variation - stegt gås

  • Drys en 6 kg's gås indvendigt og udvendigt med peber og 1 spsk groft salt. Fyld den med 600 g æbler og 400 g svesker. Steg gåsen i ca. 6 timer ved 125°.
  • Tag efter 2½ time anden ud. Mærk om lårene sidder løst og se om kødsaften er klar. Steg evt. anden færdig. Lad den hvile tildækket i ca. ½ time.
  • Læg anden med brystet opad på ovnens rist. Kom halvdelen af vandet, vingespidser, hals og indmad (udelad leveren) i ovnens bradepande. Læg risten ovenpå og steg anden midt i ovnen. Tilsæt resten af vandet lidt efter lidt.

Stegetid

  • 2½-3 timer ved 175°.

Grill

  • Ca. 5 min.

Ernæring

Kalorier: 124kcalKulhydrater: 32gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 1gKolesterol: 1mgNatrium: 253mgKalium: 366mgFiber: 4gSukker: 19gVitamin A: 391IUVitamin C: 1mgCalcium: 27mgJern: 1mg
Nøgleord and, Andesteg
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Udgivet i And

Skriv et svar