Grøntsags gratin er en alternativ ret til kartoffelmos med grøntsager. Her har vi så valgt at lave den som en gratin.
Grøntsags gratin
En alternativ ret til kartoffelmos med grøntsager. Her har vi valgt at lave den som en grating.
Ingredienser
- 1 Kg Kartofler
- 2 Stk. Pastinak
- 3 Stk. Gulerødder
- 1 Stk. Blomkål
- 2 dl. Sødmælk Øko
- 5 Stk. Æg Øko
- 50 g. Smør Øko
- 1 dl. Piskefløde 38%
- Friskkværnet Salt
- Friskkværnet Peber
Sådan gør du
- Grøntsager renses, skrælles og sættes over i en tykbundet gryde og koges til de er møre.
- Så moses de og røres med en håndmikser. Tilsæt smør, salt og peber. En ildfast fad smøres med smørret.
- Æg tilsættes og røres i med håndmikser og fordeles i fadet. Sættes i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 30 min.
Ernæring
Kalorier: 350kcalKulhydrater: 45gProtein: 9gFedt: 15gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 0.5gEnumættet fedt: 2gKolesterol: 18mgNatrium: 1402mgKalium: 1273mgFiber: 10gSukker: 8g
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!