Honningkagehjerter. For mange er det en fast bestanddel af julen, men hvorfor købe dem når man selv kan lave dem.
Honningkagehjerter
Honningkagehjerter. For mange er det en fast bestandel af julen, men hvorfor købe dem når man selv kan lave dem.
Ingredienser
- 150 g. Honning
- 150 g. brun farin
- 125 g. Smør Øko
- 2 stk. Æg Øko
- 1 stk. Citron (Reven skal)
- 1 tsk. Stødt nelliker
- 1 tsk. Hjortetaksalt
- 550 g. Hvedemel Øko
Sådan gør du
- Smelt honning, farin og smør ved svag varme, rør til sukkeret er helt smeltet og lad det køle af til det er lunken.
- Tag lidt mel fra til udrulningen og bland resten med nelliker og hjortetaksalt.
- Rør melet i og ælt dejen godt sammen.
- Lad dejen hvile nogle timer.
- Rul dejen ud i ca. 1 cm. tykkelse på melet bord og udstik kager med hjerteform.
- Læges på smurt plade og bages på næst øverste rille i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10 min.
- Afkøles på rist og pensles med smeltet ckokolade.
Ernæring
Kalorier: 165kcalKulhydrater: 28gProtein: 3gFedt: 5gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 0.2gEnumættet fedt: 1gKolesterol: 11mgNatrium: 29mgKalium: 29mgFiber: 1gSukker: 11g
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!