Kommenskringler er ikke noget alle kan lide, men jeg holder meget af dem. De er ret enkle at lave og tager ikke så lang tid.
Kommenskringler
Kommenskringler er ikke noget alle kan lide, men jeg holder meget af dem. De er ret enkle at lave og tager ikke så lang tid.
Ingredienser
- 2,5 dl Sødmælk Øko
- 25 g Gær Øko
- 75 g Smør Øko
- 450 g Hvedemel Øko
- 2 tsk Sukker Øko
- 1 tsk groft salt
- 2 tsk Kommen
Pensling
- 1 stk Æg Øko
Sådan gør du
- Lun mælken. Rør gær og mælk i den lune mælk.
- Smuldr smørret i melet og tilsæt mælken med gær.
- Kom sukker, salt og kommen i og ælt dejen godt igennem.
- Dæk dejen til og stil den til hævning et lunt sted ca. 1 time.
- Ælt dejen let og del den i 12 stykker og tril dem til stænger på ca. en lillefinger tykkelse. form dem til kringler.
- Læg dem på en bageplade og lad dem efterhæve i mindst en halv time.
- Pensl med æg og klap dem med kommen så det hænger ved.
- Bag dem ved 200 grader i 15 - 18 min.
Ernæring
Kalorier: 198kcalKulhydrater: 30gProtein: 5gFedt: 6gMættet fedt: 4gKolesterol: 16mgNatrium: 87mgKalium: 80mgFiber: 1gSukker: 1gVitamin A: 190IUCalcium: 32mgJern: 2mg
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!