Kanelsnegle til morgenbordet er et hyppigt must, især søndag morgen.
De hjemmebagte snegle er absolut de foretrukne og smager fantastisk fra ovnen til bordet.
De kan også fryses hvis der imod forventning skulle blive nogen til overs.

Kanelsnegle
Kanelsnegle til morgenbordet er et hyppigt must, især søndag morgen. De hjemmebagte snegle er absolut de foretrukne og smager fantastisk fra ovnen til bordet. De kan også fryses hvis der imod forventning skulle blive nogen til overs.
Ingredienser
Kanelsnegle
- 2 dl Let Mælk Øko
- 50 g gær
- 100 g smør blødt
- 2 stk æg
- ½ tsk kardemomme stødt
- 2 spsk sukker
- ½ tsk groft salt
- 500 g hvedemel ca. 8½ dl
Fyld
- 150 g smør blødt
- 1 dl sukker
- 2 spsk kanel stødt
Pensling
- sammenpisket æg
Pynt
- Perle sukker mandelflager - eller glasur
Sådan gør du
Kanelsnegle
- Lun mælken i en lille tykbundet gryde - mælken skal være fingervarm.
- Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri.
- Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage - dejen skal være fugtig).
- Slå dejen godt sammen med en grydeske. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ½ time.
Fyld
- Rør smør, sukker og kanel godt sammen.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
- Del dejen i 2 dele. Rul hver del til en firkantet plade på 25 x 40 cm - med en kagerulle. Smør fyldet på de 2 dejplader.
- Rul dem fra den lange side til roulader, og skær hver roulade i 15 stykker. Læg sneglene i muffinsforme af papir eller på plader med bagepapir - bøj den yderste dejende ind under sneglen.
- Lad sneglene efterhæve tildækket i ½ time. Pensl med æg, drys evt. med perlesukker eller mandelflager og bag kanelsneglene midt i ovnen.
Bagetid
- Ca. 10 min. ved 225°.
Nutrition
Kalorier: 140kcalKulhydrater: 17gProtein: 2gFedt: 7gMættet fedt: 4gKolesterol: 19mgNatrium: 70mgKalium: 38mgFiber: 1gSukker: 4gVitamin A: 219IUCalcium: 13mgJern: 1mg
Tried this recipe?Let us know how it was!