Kanelsnegle

Kanelsnegle

Kanelsnegle til morgenbordet er et hyppigt must, især søndag morgen.
De hjemmebagte snegle er absolut de foretrukne og smager fantastisk fra ovnen til bordet.
De kan også fryses hvis der imod forventning skulle blive nogen til overs.

Kanelsnegle

Kanelsnegle

Kanelsnegle til morgenbordet er et hyppigt must, især søndag morgen.
De hjemmebagte snegle er absolut de foretrukne og smager fantastisk fra ovnen til bordet.
De kan også fryses hvis der imod forventning skulle blive nogen til overs.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 10 min
Hævetid 1 t
Samlet tid 1 t 30 min
Ret Brunch, Lækkert til kaffe
Køkken Dansk
Antal 30 stk
Kalorier 140 kcal

Ingredienser
  

Kanelsnegle

Fyld

  • 150 g smør blødt
  • 1 dl sukker
  • 2 spsk kanel stødt

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • perlesukker mandelflager - eller glasur

Sådan gør du
 

Kanelsnegle

  • Lun mælken i en lille tykbundet gryde - mælken skal være fingervarm.
  • Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage - dejen skal være fugtig).
  • Slå dejen godt sammen med en grydeske. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ½ time.

Fyld

  • Rør smør, sukker og kanel godt sammen.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 2 dele. Rul hver del til en firkantet plade på 25 x 40 cm - med en kagerulle. Smør fyldet på de 2 dejplader.
    Kanelsnegle
  • Rul dem fra den lange side til roulader, og skær hver roulade i 15 stykker. Læg sneglene i muffinsforme af papir eller på plader med bagepapir - bøj den yderste dejende ind under sneglen.
    Kanelsnegle
  • Lad sneglene efterhæve tildækket i ½ time. Pensl med æg, drys evt. med perlesukker eller mandelflager og bag kanelsneglene midt i ovnen.
    Kanelsnegle

Bagetid

  • Ca. 10 min. ved 225°.

Nutrition

Kalorier: 140kcalKulhydrater: 17gProtein: 2gFedt: 7gMættet fedt: 4gKolesterol: 19mgNatrium: 70mgKalium: 38mgFiber: 1gSukker: 4gVitamin A: 219IUCalcium: 13mgJern: 1mg
Keyword Kanel, snegle
Tried this recipe?Let us know how it was!

Skriv et svar