Der findes et utal af måder at lave risalamande på og hver familie har sine traditioner. Her kommer vores bud på en lækker risalamande; semisød og godt med flødeskum. Velbekomme!
Risalamande
Der findes et utal af måder at lave risalamande på og hver familie har sine traditioner. Her kommer vores bud på en lækker risalamande; semisød og godt med flødeskum. Velbekomme!
Ingredienser
Grød
- 3 dl Vand
- 180 g Grødris (ca. 2½ dl)
- 1 liter Let Mælk Øko (Sødmælk)
- 100 g Mandler (Smuttede )
- 2 stk. Stang Vanilje (kornene herfra)
- 2 spsk Sukker Øko
- 0,5 liter Piskefløde 38%
Kirsebærsauce
- 2 Glas søde syltede kirsebær (Drænet á ca. 350 g)
- 2 spsk Sukker Øko
- 1 spsk Kartoffelmel
Sådan gør du
Risengrød
- Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt mælk og bring grøden i kog ved kraftig varme og under omrøring.
- Skru ned til svag varme, rør i gryden i ca. 1 min og læg låg. Kog i ca. 40 min - rør af og til. Stil grøden tildækket i køleskabet til den er kold - gerne til næste dag.
Risalamande
- Tag en mandel fra og hak resten. Rør risengrød, vaniljekorn, sukker og de hakkede mandler sammen. Pisk fløden til et let skum og vend ca. 1/3 af flødeskummet sammen med risengrøden.
- Fortsæt herefter med forsigtigt af vende resten af flødeskummet i grøden sammen med den hele mandel - hold evt. noget tilbage, hvis du foretrækker din risalamande lidt fastere i konsistensen. Smag til. Stil risalamanden tildækket i køleskabet til servering.
Kirsebærsauce
- Tag 1 dl kirsebærsaft fra til jævning. Kom bær, resten af saften og sukker i en gryde og bring det i kog. Rør en jævning af den ene dl saft og kartoffelmel.
- Tag gryden af varmen og kom jævningen i på én gang - under omrøring. Herefter må kirsebærsaucen ikke koge. Rør saucen godt igennem og smag den til.
Ernæring
Kalorier: 388kcalKulhydrater: 21gProtein: 9gFedt: 31gMættet fedt: 16gKolesterol: 92mgNatrium: 81mgKalium: 323mgFiber: 2gSukker: 8gVitamin A: 1164IUVitamin C: 1mgCalcium: 230mgJern: 1mg
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!