Risalamande

Der findes et utal af måder at lave risalamande på og hver familie har sine traditioner. Her kommer vores bud på en lækker risalamande; semisød og godt med flødeskum. Velbekomme!

Risalamande

Der findes et utal af måder at lave risalamande på og hver familie har sine traditioner. Her kommer vores bud på en lækker risalamande; semisød og godt med flødeskum. Velbekomme!
5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 1 t
Samlet tid 1 t 23 min
Ret Desert
Køkken Dansk
Antal 8 Pers.
Kalorier 388 kcal

Ingredienser
 

Grød

  • 3 dl Vand
  • 180 g Grødris (ca. 2½ dl)
  • 1 liter Let Mælk Øko (Sødmælk)
  • 100 g Mandler (Smuttede )
  • 2 stk. Stang Vanilje (kornene herfra)
  • 2 spsk. Sukker Øko
  • 0,5 liter Piskefløde 38%

Kirsebærsauce

  • 2 Glas søde syltede kirsebær (Drænet á ca. 350 g)
  • 2 spsk. Sukker Øko
  • 1 spsk. Kartoffelmel

Sådan gør du
 

Risengrød

  • Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt mælk og bring grøden i kog ved kraftig varme og under omrøring.
  • Skru ned til svag varme, rør i gryden i ca. 1 min og læg låg. Kog i ca. 40 min - rør af og til. Stil grøden tildækket i køleskabet til den er kold - gerne til næste dag.

Risalamande

  • Tag en mandel fra og hak resten. Rør risengrød, vaniljekorn, sukker og de hakkede mandler sammen. Pisk fløden til et let skum og vend ca. 1/3 af flødeskummet sammen med risengrøden.
  • Fortsæt herefter med forsigtigt af vende resten af flødeskummet i grøden sammen med den hele mandel - hold evt. noget tilbage, hvis du foretrækker din risalamande lidt fastere i konsistensen. Smag til. Stil risalamanden tildækket i køleskabet til servering.

Kirsebærsauce

  • Tag 1 dl kirsebærsaft fra til jævning. Kom bær, resten af saften og sukker i en gryde og bring det i kog. Rør en jævning af den ene dl saft og kartoffelmel.
  • Tag gryden af varmen og kom jævningen i på én gang - under omrøring. Herefter må kirsebærsaucen ikke koge. Rør saucen godt igennem og smag den til.

Nutrition

Kalorier: 388kcalKulhydrater: 21gProtein: 9gFedt: 31gMættet fedt: 16gKolesterol: 92mgNatrium: 81mgKalium: 323mgFiber: 2gSukker: 8gVitamin A: 1164IUVitamin C: 1mgCalcium: 230mgJern: 1mg
Keyword desert, grødris, mælk, risklatkager
Tried this recipe?Let us know how it was!

Skriv et svar