Ruskomsnusk
Ruskomsnusk er en gammel og kær ret som jeg altid har syntes var et must om sommeren. Der har vi jo alle de friske grøntsager lige til at gå om bord i.
Udstyr
1 Gryde 5 l.
Ingredienser
- 1 kg Kartofler (Nye)
- 4 stk Gulerødder
- 250 g Grønne Bønner
- 2 spsk Smør Øko
- 3 spsk Hvedemel Øko
- 2 dl Sødmælk Øko
- 250 g Ærter Øko
- 400 g Flæsk
- 1 bundt Frisk kruspersille
- Friskkværnet Salt
- Friskkværnet Peber
Sådan gør du
- Kog halve kartofler, gulerod skiver og halverede bønner i ca. 12 minutter.Hæld kogevandet fra og gem det.Smelt smør og rør mel i. Lad det afbage i ca. ½ minut.Rør mælk og 2 dl. kogevand fra grønsagerne i blandingen, og lad saucen simre i 2 minutter. Tilsæt de kogte grøntsager og ærter, og kog igennem i et par minutter.Smag til med salt og Peber.Steg flæsketern, og top med hakket persille.
Ernæring
Kalorier: 625kcalKulhydrater: 16gProtein: 16gFedt: 55gMættet fedt: 21gFlerumættet fedt: 6gEnumættet fedt: 25gTransfedt: 0.02gKolesterol: 79mgNatrium: 62mgKalium: 550mgFiber: 5gSukker: 8gVitamin A: 1201IUVitamin C: 33mgCalcium: 106mgJern: 2mg
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!
Ruskomsnusk er en gammel og kær ret som jeg altid har syntes var et must om sommeren. Der har vi jo alle de friske grøntsager lige til at gå om bord i.
Min familie elskede dette!