Verdens bedste kringle. (Kåret af Søren Ryge)
Denne skønne kringle blev kendt da Søren Ryge besøgte Anne Margrethe fra Hirtshals. Han syntes den var så god at han besøgte hende igen for at lære at lave kringlen. Vi har selv lavet den en del gange. Det er virkelig en fantastisk kringle.
Verdens bedste kringle (Kåret af Søren Ryge)
Denne skønne kringle blev kendt da Søren Ryge besøgte Anne Margrethe fra Hirtshals Og syntes den var så god at han var nødt til at besøge hende igen for at lære at lave kringlen. Vi har selv lavet den en del gange og må sige at det virkelig er en fantastisk kringle.
Ingredienser
Brød
- 2 dl Vand
- 300 g. Margarine
- 50 g. Gær
- 3 spsk Sukker Øko
- 3 stk. Æg Øko
- 450 g. Hvedemel Øko
- 1,5 tsk. groft salt
Remonce
- 225 g. Margarine
- 225 g. Sukker Øko
- Kardemomme (eller kanel)
Pynt
- Perle sukker
- Nødder
Sådan gør du
- Bland vand, gær, salt, sukker, æg og blød margarine i en skål og lad det stå i 20 min. og hvile.
- tilsæt melet og ælt det godt med hænderne. Stil dejen til hævning i en halv time.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord. Den skal deles i fire lige store stykker, som rulles ud til stænger.
- Smør remoncen på midten af alle fire stænger. Fold dejen ind over midten med remoncen og luk enderne godt. Pensl med sammenpisket æg og drys til sidst med sukker og nødder.
- Lad stængerne hæve i 15 min., inden de bages i ca. 14 min v. 220 grader.
Ernæring
Kalorier: 1588kcalKulhydrater: 146gProtein: 14gFedt: 107gMættet fedt: 22gKolesterol: 3mgNatrium: 1393mgKalium: 251mgFiber: 4gSukker: 57gVitamin A: 4695IUCalcium: 56mgJern: 6mg
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!