Jordbær cheesecake

Cheesecake med jordbær og rabarberkompot

Jordbær cheesecake

Cheesecake med jordbær og rabarberkompot

Kim
Cheesecake med jordbær og rabarberkompot er en op i tiden i sommerhalvåret hvor jordbær sæsonen er i gang.
Ingen vurderinger endnu
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
4 timer
Samlet tid 5 timer 20 minutter
Køkken Dansk
Antal 8 stk
Kalorier 524 kcal

Udstyr

En rund form 18 cm

Ingredienser
  

Bund:

  • 120 g. Digistive kiks (8 stk.)
  • 40 g. Smør
  • 40 g. hel boghvede (½ dl)

Rabarberkompot:

  • 150 g. Rabarber
  • 50 g. Jordbær
  • 1 dl Syltesukker (Dansukker)
  • 1 spsk Glukosesirup (Dansukker )

Cheesecake:

  • 400 g. Jordbær
  • 2 dl Syltesukker (Dansukker)
  • 3 Æggeblommer
  • ½ dl Flormelis (Dansukker)
  • 2 spsk Glukosesirup (Dansukker)
  • 300 g. Friskost
  • 3 dl piskefløde

Sådan gør du
 

Bund:

  • Blend Digistive - kiksene, smelt smørret og bland det hele sammen. Rist boghvedekernerne på en pande i nogle minutter og lad dem køle af.
  • Bland tingene sammen og fordel dem i en rund form, ca 18 cm, og pres det sammen.
  • Stil i fryseren i 30 minutter.

Rabarberkompot:

  • Skyl jordbær og rabarber, og skær dem i mindre stykker. Kog alle ingredienserne i en kasserolle i ca 4 minutter. Lad dem køle af.
  • Hæld kompotten i en silikoneform /springform med en diameter på 14 cm.
  • Hæld den resterende kompot i små runde silikoneforme til brug for dekoration.

Cheesecake:

  • Blend jordbær og kog dem i en kasserolle sammen med Syltesukker i ca 4 minutter.
  • Lad det køle af.
  • Kom Æggeblommer, flormelis og Glukosesirup i en skål og pisk indtil blandingen er luftig. Tilsæt friskost og pisk blandingen jævn.
  • Vend blandingen i jordbærpure`en, når den er blevet kold
  • Pisk fløden i en anden skål og vend den i.
  • Tag bunden ud af fryseren og lig den i bunden af en rund form med ca 20 cm, måske med film rundt ved kanten.
  • Hæld cheesecake over bunden og glat overfladen.
  • Gem lidt til små forme til pynt.
  • Stil i fryseren i 2 timer.
  • Tag kompotten og cheesecake ud af fryseren. Tryk kompotten ned i midten af cheesecaken sådan at de ender med samme højde. Glat sidderne med en spartel.
  • Sæt ostekagen tilbage i fryseren i ca 2 timer.
  • Dekorer nu med de formede stykker og jordbær.
  • Server efter ca 15 - 20 minutter.

Noter

Andre bær kan også bruges

Ernæring

Kalorier: 524kcalKulhydrater: 67gProtein: 9gFedt: 26gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 2gEnumættet fedt: 7gTransfedt: 0.2gKolesterol: 145mgNatrium: 157mgKalium: 273mgFiber: 2gSukker: 52gVitamin A: 967IUVitamin C: 35mgCalcium: 150mgJern: 1mg
Nøgleord jordbær
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Cheesecake med jordbær og rabarberkompot er en op i tiden i sommerhalvåret hvor jordbær sæsonen er i gang. Dejlig mild og frisk i smagen.

Skriv et svar