Cheesecake med jordbær og rabarberkompot
Cheesecake med jordbær og rabarberkompot er en op i tiden i sommerhalvåret hvor jordbær sæsonen er i gang.
Udstyr
En rund form 18 cm
Ingredienser
Bund:
- 120 g. Digistive kiks (8 stk.)
- 40 g. Smør
- 40 g. hel boghvede (½ dl)
Rabarberkompot:
- 150 g. Rabarber
- 50 g. Jordbær
- 1 dl Syltesukker (Dansukker)
- 1 spsk Glukosesirup (Dansukker )
Cheesecake:
- 400 g. Jordbær
- 2 dl Syltesukker (Dansukker)
- 3 Æggeblommer
- ½ dl Flormelis (Dansukker)
- 2 spsk Glukosesirup (Dansukker)
- 300 g. Friskost
- 3 dl piskefløde
Sådan gør du
Bund:
- Blend Digistive - kiksene, smelt smørret og bland det hele sammen. Rist boghvedekernerne på en pande i nogle minutter og lad dem køle af.
- Bland tingene sammen og fordel dem i en rund form, ca 18 cm, og pres det sammen.
- Stil i fryseren i 30 minutter.
Rabarberkompot:
- Skyl jordbær og rabarber, og skær dem i mindre stykker. Kog alle ingredienserne i en kasserolle i ca 4 minutter. Lad dem køle af.
- Hæld kompotten i en silikoneform /springform med en diameter på 14 cm.
- Hæld den resterende kompot i små runde silikoneforme til brug for dekoration.
Cheesecake:
- Blend jordbær og kog dem i en kasserolle sammen med Syltesukker i ca 4 minutter.
- Lad det køle af.
- Kom Æggeblommer, flormelis og Glukosesirup i en skål og pisk indtil blandingen er luftig. Tilsæt friskost og pisk blandingen jævn.
- Vend blandingen i jordbærpure`en, når den er blevet kold
- Pisk fløden i en anden skål og vend den i.
- Tag bunden ud af fryseren og lig den i bunden af en rund form med ca 20 cm, måske med film rundt ved kanten.
- Hæld cheesecake over bunden og glat overfladen.
- Gem lidt til små forme til pynt.
- Stil i fryseren i 2 timer.
- Tag kompotten og cheesecake ud af fryseren. Tryk kompotten ned i midten af cheesecaken sådan at de ender med samme højde. Glat sidderne med en spartel.
- Sæt ostekagen tilbage i fryseren i ca 2 timer.
- Dekorer nu med de formede stykker og jordbær.
- Server efter ca 15 - 20 minutter.
Noter
Andre bær kan også bruges
Ernæring
Kalorier: 524kcalKulhydrater: 67gProtein: 9gFedt: 26gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 2gEnumættet fedt: 7gTransfedt: 0.2gKolesterol: 145mgNatrium: 157mgKalium: 273mgFiber: 2gSukker: 52gVitamin A: 967IUVitamin C: 35mgCalcium: 150mgJern: 1mg
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!
Cheesecake med jordbær og rabarberkompot er en op i tiden i sommerhalvåret hvor jordbær sæsonen er i gang. Dejlig mild og frisk i smagen.