Pandekager traditionelt opskrift.
Pandekager som er nemme at lave. Har her valgt at bytte noget af melet ud med noget fuldkornsspeltmel.
Klassiske pandekager
Klassiske pandekager som er nemme at lave. Har valgt at bytte noget af melet ud med noget fuldkornsspeltmel.
Ingredienser
- 125 g. Hvedemel Øko
- 75 g. Fuldkornsspeltmel Øko
- 1 tsk. Sukker Øko
- ¼ tsk. Salt
- ½ tsk. Kardemomme ( eller Reven citronskal.)
- 3 stk. Æg Øko
- 4 dl. Let Mælk Øko (. evt. skummetmælk.)
- 3 spsk Øl (eller Vand.)
- Smør Øko (eller margarine til Bagning)
Sådan gør du
- Hæld først Vædske, derefter øvrige ingredienser i blenderglas og blend 1 - 2 min.
- Eller rør alle ingredienser til en jævning. Hæld sejen i en kande.
- Lad dejen hvile i 30 min. [recipe-timer seconds=0 minutes=30 hours=0]Start timer[/recipe-timer]
- Smelt fedtstof til bagning i en kasserolle.
- Varm en pande op til den er jævnt varm.
- Hæld lidt fedtstof på. Hæld lidt dej på panden. Begynd ved pandeskaftet og drejpanden så dejen fordeler sig.
- Bag pandekagen ved jævn varme til den er lysebrun og stiv. Vend den med paletkniven.
- Bag den færdig.
- Hold dem varme i et ildfast fad.
Noter
Serveres med syltetøj, frugtmos eller appelsinsovs.
Ernæring
Kalorier: 78kcalKulhydrater: 14gProtein: 3gFedt: 1gMættet fedt: 1gKolesterol: 3mgNatrium: 25mgKalium: 84mgFiber: 1gSukker: 2gVitamin A: 65IUCalcium: 47mgJern: 1mg
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!