Pandekager traditionelt opskrift

Pandekager traditionelt opskrift

Pandekager traditionelt opskrift.

Pandekager som er nemme at lave. Har her valgt at bytte noget af melet ud med noget fuldkornsspeltmel.

Pandekager traditionelt opskrift

Klassiske pandekager

Klassiske pandekager som er nemme at lave. Har valgt at bytte noget af melet ud med noget fuldkornsspeltmel.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 1 t
Samlet tid 1 t 45 min
Ret Desert, Hovedret
Køkken Dansk
Antal 12 stk.
Kalorier 78 kcal

Ingredienser
 

  • 125 g. Hvedemel Øko
  • 75 g. Fuldkornsspeltmel Øko
  • 1 tsk. Sukker Øko
  • 1/4 tsk. Salt
  • 1/2 tsk. Kardemomme ( eller Reven citronskal.)
  • 3 stk. Æg Øko
  • 4 dl. Let Mælk Øko (. evt. skummetmælk.)
  • 3 spsk. Øl (eller Vand.)
  • Smør Øko (eller margarine til Bagning)

Sådan gør du
 

  • Hæld først Vædske, derefter øvrige ingredienser i blenderglas og blend 1 - 2 min.
  • Eller rør alle ingredienser til en jævning. Hæld sejen i en kande.
  • Lad dejen hvile i 30 min. [recipe-timer seconds=0 minutes=30 hours=0]Start timer[/recipe-timer]
  • Smelt fedtstof til bagning i en kasserolle.
  • Varm en pande op til den er jævnt varm.
  • Hæld lidt fedtstof på. Hæld lidt dej på panden. Begynd ved pandeskaftet og drejpanden så dejen fordeler sig.
  • Bag pandekagen ved jævn varme til den er lysebrun og stiv. Vend den med paletkniven.
  • Bag den færdig.
  • Hold dem varme i et ildfast fad.

Noter

Serveres med syltetøj, frugtmos eller appelsinsovs.

Nutrition

Kalorier: 78kcalKulhydrater: 14gProtein: 3gFedt: 1gMættet fedt: 1gKolesterol: 3mgNatrium: 25mgKalium: 84mgFiber: 1gSukker: 2gVitamin A: 65IUCalcium: 47mgJern: 1mg
Tried this recipe?Let us know how it was!

Skriv et svar