Æblekage
Katrine i Matador æblekage i følge familie journalen. Vi er meget glad for æblekage til kaffebordet om aften og for at prøve en anden udgave faldt vi over den i Familie journalen.
Æblekage
Katrine i Matador æblekage i følge familie journalen. Vi er meget glad for æblekage til kaffebordet om aften og for at prøve en anden udgave faldt vi over den i Familie journalen.
Ingredienser
Æblegrød:
- 750 g. Æbler
- 0,5 dl. Vand
- 3,5 spsk Sukker Øko
Rasp:
- 150 g. Rasp
- 4 spsk Sukker Øko
- 50 g. Smør Øko
Pynt:
- 0,25 liter Piskefløde 38%
- Ribsgelé
Sådan gør du
- Skræl æbler og skær dem i både.
- Kog æblerne møre med vandet i en tykbundet gryde. Rør æblerne igennem, så de moses og smag dem til med sukker.
- Afkøl æblemosen. Bland rasp og sukker. Smelt smørret på en pande. Hæld raspblandingen på og rist den gylden ved jævn varme og afkøl den bagefter.
- Læg æblemos og rasp lagvis i en skål. Pynt med flødeskum og geleklatter.
- Æblekagen er bedst når den serveres umiddelbart efter, så raspen stadig er sprød.
Ernæring
Kalorier: 215kcalKulhydrater: 17gProtein: 1gFedt: 17gMættet fedt: 10gKolesterol: 56mgNatrium: 58mgKalium: 152mgFiber: 3gSukker: 12gVitamin A: 666IUVitamin C: 9mgCalcium: 32mgJern: 1mg
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!