Franskbrød, Boller (god)
Dette er et godt forslag til hverdags brød… enten det er franskbrød eller boller man er til.
Der kan også laves 32 boller.
Franskbrød, Boller (god)
Franskbrød, Boller (god) Dette er et godt forslag til hverdags brød… enten det er franskbrød eller boller man er til. Der kan også laves 32 boller.
Udstyr
Franskbrødsform
Ingredienser
- 450 g. Hvedemel Øko (ca.)
- 350 g. Fuldkornsspeltmel Øko
- 7 dl. Let Mælk Øko
- 100 g. Smør Øko
- 50 g. Gær Øko
- 50 g. Sukker Øko
- 1 stk. Æg Øko
- 1 tsk. Salt
Sådan gør du
- Mælk og smør smelte og lunes til gær.
- Sukker, æg og salt tilsættes.
- Mel/grov mel 50/50% tilsættes lidt efter lidt til det passer og sættes til hævning i 30 min. [recipe-timer seconds=0 minutes=30 hours=0]Start timer[/recipe-timer]
- Derefter formes de til boller/franskbrød og sættes til efterhævning i 30 min. [recipe-timer seconds=0 minutes=30 hours=0]Start timer[/recipe-timer]
- Bages ved 200 grader. Boller 8-10 min. Franskbrød 30 - 35 min. [recipe-timer seconds=0 minutes=8 hours=0]Start timer[/recipe-timer]
Noter
Tips.
Der kan evt. varieres med grahamsmel, fuldkornsmel eller lign.
Laver man boller og det er som eks. fødselsdagsboller ville jeg nok vælge at sætte mængden af det grove til 150 - 200 g. så de ikke mætter så meget at der ikke er plads til kagemanden. 🙂
Der kan evt. varieres med grahamsmel, fuldkornsmel eller lign.
Laver man boller og det er som eks. fødselsdagsboller ville jeg nok vælge at sætte mængden af det grove til 150 - 200 g. så de ikke mætter så meget at der ikke er plads til kagemanden. 🙂
Ernæring
Kalorier: 2067kcalKulhydrater: 334gProtein: 58gFedt: 52gMættet fedt: 27gFlerumættet fedt: 2gEnumættet fedt: 11gKolesterol: 108mgNatrium: 1080mgKalium: 753mgFiber: 25gSukker: 26g
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!