Fødselsdags boller.
Dejlige luftige boller til hverdag og fest.

Boller
Gode boller til enten madpakke eller til frokost/kaffe.
Ingredients
- 50 g. Gær Øko
- 2 dl. Vand
- 3 dl. Let Mælk Øko
- 100 g. Smør Øko
- 50 g. Sukker Øko
- ½ tsk. Salt
- 1 stk. Æg Øko
- 700 g. Hvedemel Øko
- 200 g. Fuldkornsspeltmel Øko
- 1 stk. Æg Øko (til pensling)
Instructions
- Vand og mælk lunes til gær. Smør sukker, salt og æg tilsættes. Melet tilsættes lidt efter lidt. (Pas på det ikke bliver på tør.)
- Dejen stilles til hævning et lunt sted 30 min.
- Bollerne formes og lægges på plade og stilles igen til hævning i 30 min.
- Bages ved 225 grader ca. 8 min.
- Tips.Det kan anbefales at bytte en del af melet ud med grov mel eller evt spelt mel.
Ernæring
Kalorier: 139kcalKulhydrater: 23gProtein: 4gFedt: 3gMættet fedt: 2gKolesterol: 7mgNatrium: 35mgKalium: 70mgFiber: 1gSukker: 2gVitamin A: 96IUCalcium: 19mgJern: 1mg
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!