Jule småkager hører til julen og en af dem er jødekager. Her er en opskrift på dem.
Jødekager
Jule småkager hører til julen og en af dem er jødekager. Her er en opskrift på dem.
Ingredienser
Dej
- 150 g. Hvedemel Øko
- 125 g. Smør Øko
- 70 g. Rørsukker
- 0,5 stk. Æg Øko
- 1 Hjortetaksalt
Sådan gør du
- Bland mel, sukker og hjortetaksalt godt sammen.
- Skær smørret i meget tynde skiver og kom det i dejen. Smuldre det sammen til en fin grynet tkonsistens.
- Sammel hurtigt dejen med det halve sammen pisket æg (resten bruges til pensling oven på).
- Form dejen til en rulle på ca. 5 - 6 cm. i diameteren og læg den så i fryseren i en halv times tid, ikke mere end det.
- Imens smuttes og hakkes mandler...
- Skær nu tynde skiver af rullen og læg dem på en plade og pensle dem med sammenpisket æg, drys med kanelsukker og hakkede mandler.
- Bages ved 175 grader varmluft i ca. 5 - 6 min. hold øje med dem da de ikke må blive mere end lysebrune.
Noter
Tips.
Jeg har hørt at det kan anbefales med et drys lakrids på toppen, hvis man er til lakrids, men har endnu ikke afprøvet det.
Ernæring
Kalorier: 62kcalKulhydrater: 6gProtein: 1gFedt: 4gMættet fedt: 2gKolesterol: 9mgNatrium: 39mgKalium: 11mgFiber: 1gSukker: 2gVitamin A: 104IUCalcium: 4mgJern: 1mg
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!