Vaniljekranse – fra den gamle by
Virkelig eftertragtede vaniljekranse som vi tog til den gamle by i århus efter til jul.

Vaniljekranse - fra den gamle by
Virkelig eftertragtede vaniljekranse som vi tog til den gamle by i århus efter til jul.
Ingredienser
- 500 g. Hvedemel Øko
- 1 stk. Æg Øko
- 350 g. Smør Øko
- 250 g. Sukker Øko
- 0,5 stk. Stang Vanilje (Finthakket stang og korn)
- 250 g. Mandler (Hakkede søde mandler kan bruges)
Sådan gør du
- Mandlerne ristes i ovnen, afkøles og hakkes fint.
- Mel, æg, smør, sukker, vanilje og mandler æltes godt sammen, så dejen slipper hænderne.
- Herefter rulles en tyk pølse.
- Skær dejen i små stykker, som trilles og lægges i små kranse med etstort hul, så dejen ikke løber sammen.
- Dub lidt ekstra mel på fingrene under trilningen.
- Hvis kransene skal have riller, kan dejen køres igennem en kødhakker med en særlig plade til vaniljekranse.
- Bages lysebrune ved 180 grader i 15 - 20 minnuter
Ernæring
Kalorier: 84kcalKulhydrater: 9gProtein: 1gFedt: 5gMættet fedt: 2gKolesterol: 9mgNatrium: 31mgKalium: 30mgFiber: 1gSukker: 3gVitamin A: 109IUCalcium: 10mgJern: 1mg
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!