Solbær- eller ribsgelé

Solbær- eller ribsgelé

En Solbær- eller ribsgelé skal være blank, klar og ikke alt for stiv. Den fineste gelé får man af syre og pektinholdige bær. Det er nemmest at trække saften ud i en speciel saftdamper. Denne saft er ikke velegnet til gele, fordi den indeholder vand. Den bedste gelé koges på gammeldags måde ved at lade den kogte frugt afdryppe i et geléklæde.

Solbær- eller ribsgelé

Solbær- eller ribsgelé

En gelé skal være blank, klar og ikke alt for stiv. Den fineste gelé får man af syre og pektinholdige bær. Det er nemmest at trække saften ud i en speciel saftdamper, men denne saft er ikke velegnet til gele, fordi den indeholder vand. den bedste gelé koges på gammeldags måde ved at lade den kogte frugt afdryppe i et geléklæde.
5 fra 1 stemme
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 30 min
Ret Syltning
Køkken Dansk
Antal 1 Glas
Kalorier 4986 kcal

Ingredienser
 

  • 3 kg Solbær (eller ribs)
  • 1,5 l Vand
  • 800 g Sukker Øko (evt op til et kg sukker afhængig af surhed.)

Sådan gør du
 

  • Bær og vand kommes i en gryde og koges, til saften trækkes ud. Men husk saften bliver uklar, hvis den koges forlænge.
  • Hæld frugten i et geléklæde og lad den stå til afdrypning natten over. Saften måles og sukkermængden beregnes.
  • Saft og sukker koges i ca. 5 min. Kog ikke forlænge, ellers bliver geléen sej.
  • Foretag geléprøven: kom lidt gelé på en tallerken og sæt den i køleskabet. Kan man tegne i geléen uden at den løber sammen, er geléen færdig.
  • Kom den færdige gelé på rene glas, luk og stil glassene koldt.

Noter

Tips.
Hvis bærrene er for modne, kan det være nødvendigt at tilsætte geleringsmiddel for at få geléen stiv. Følg anvisningen på pakken.

Nutrition

Kalorier: 4986kcalKulhydrater: 1261gProtein: 42gFedt: 12gMættet fedt: 1gNatrium: 143mgKalium: 9660mgSukker: 798gVitamin A: 6900IUVitamin C: 5430mgCalcium: 1695mgJern: 47mg
Keyword gelé, ribs, solbær, syltning
Tried this recipe?Let us know how it was!

Skriv et svar