En Solbær- eller ribsgelé skal være blank, klar og ikke alt for stiv. Den fineste gelé får man af syre og pektinholdige bær. Det er nemmest at trække saften ud i en speciel saftdamper. Denne saft er ikke velegnet til gele, fordi den indeholder vand. Den bedste gelé koges på gammeldags måde ved at lade den kogte frugt afdryppe i et geléklæde.
Solbær- eller ribsgelé
En gelé skal være blank, klar og ikke alt for stiv. Den fineste gelé får man af syre og pektinholdige bær. Det er nemmest at trække saften ud i en speciel saftdamper, men denne saft er ikke velegnet til gele, fordi den indeholder vand. den bedste gelé koges på gammeldags måde ved at lade den kogte frugt afdryppe i et geléklæde.
Ingredienser
- 3 kg Solbær (eller ribs)
- 1,5 liter Vand
- 800 g Sukker Øko (evt op til et kg sukker afhængig af surhed.)
Sådan gør du
- Bær og vand kommes i en gryde og koges, til saften trækkes ud. Men husk saften bliver uklar, hvis den koges forlænge.
- Hæld frugten i et geléklæde og lad den stå til afdrypning natten over. Saften måles og sukkermængden beregnes.
- Saft og sukker koges i ca. 5 min. Kog ikke forlænge, ellers bliver geléen sej.
- Foretag geléprøven: kom lidt gelé på en tallerken og sæt den i køleskabet. Kan man tegne i geléen uden at den løber sammen, er geléen færdig.
- Kom den færdige gelé på rene glas, luk og stil glassene koldt.
Noter
Tips.
Hvis bærrene er for modne, kan det være nødvendigt at tilsætte geleringsmiddel for at få geléen stiv. Følg anvisningen på pakken.
Hvis bærrene er for modne, kan det være nødvendigt at tilsætte geleringsmiddel for at få geléen stiv. Følg anvisningen på pakken.
Ernæring
Kalorier: 4986kcalKulhydrater: 1261gProtein: 42gFedt: 12gMættet fedt: 1gNatrium: 143mgKalium: 9660mgSukker: 798gVitamin A: 6900IUVitamin C: 5430mgCalcium: 1695mgJern: 47mg
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!