Boller i selleri.
Det er efterhånden også en af de retter der glider i baggrunden for de nye tiders retter som bruges rundt om i dag.
Det er synd for det er en god anledning til en sund og velsmagende ret.
Godt med grønsager og fylder godt i vintertiden eller i efteråret.
Boller i selleri.
Boller i selleri. Det er efterhånden også en af de retter der glider i baggrunden for de nye tiders retter som bruges rundt om i dag.Det er synd for det er en god anledning til en sund og velsmagende ret.Godt med grønsager og fylder godt i vintertiden eller i efteråret.
Ingredienser
Boller i selleri
- 1,5 liter Vand
- 1 tsk. groft salt
- 0,5 tsk. Grønsagsbouillion
- 1 stk. Knoldselleri
Kødboller
- 600 g. Svinekød Hakket
- 1 stk. Løg
- 1 stk. Æg Øko
- 0,5 dl. Rasp
- 0,5 dl. Havregryn
- 0,75 dl. Let Mælk Øko
- 2 spsk Vand
Jævning
- 25 g. Smør Øko
- 3 spsk Hvedemel Øko
Sådan gør du
Boller i selleri
- Vand og salt bringes i kog. Knoldselleri renses og skæres i tern (2x2 cm) Tilsæt bouillon og tern og kog sellerien i ca. 15 min.
Fars til kødboller
- Fars, løg, æg, rasp, havregryn, salt og peber røres sammen mælk tilsættes og vandet til sættes til konsistensen er passende. Farsen sættes til hvile i ca. 15 min.
- Sellerien tages op med hulske og kødboller formes med en lille ske og koges i sellerivandet, som senere bliver til sovs.
- Når alle boller er lavet og ligger i vandet koges de i 7 min ved middelvarme under låg.
Jævning
- Smør og mel røres/blandes sammen til en smørbolle, som så skal bruges til at jævne sovsen. Den tilsættes i små klatter lidt efter lidt til sovsen er passende lind. Sellerien tilsættes i sovsen igen sammen med kødbollerne. Smag til med salt og peber.
Noter
Tips.
Serveres med kartofler og blomkål.
Ernæring
Kalorier: 466kcalKulhydrater: 5gProtein: 27gFedt: 37gMættet fedt: 15gKolesterol: 123mgNatrium: 254mgKalium: 478mgFiber: 1gSukker: 2gVitamin A: 193IUVitamin C: 4mgCalcium: 59mgJern: 2mg
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!