Kartoffelmos og gullasch

Gullasch

En traditionel gullasch lavet som har en god lang simre tid.
En god ret i efteråret eller i vintermånederne.

Kartoffelmos og gullasch

Gullasch

Kim
En traditionel gullasch lavet som har en god lang simre tid. En god ret i efteråret eller i vintermånederne.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 2 t
Samlet tid 2 t 30 min
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4 Pers
Kalorier 280 kcal

Udstyr

Simregryde

Ingredienser
  

  • 2 stk løg
  • 500 g oksekød (i tern)
  • 5 stk Gulerødder (mellem størrelse)
  • 4 dl kalvefond ( opblandet efter forskrifter)
  • Hvid peber
  • Sort peber
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • Salt

Sådan gør du
 

  • Løg skrælles og skæres i grove stykker. Gulerødder skrælles og snittes i passende stykker.
  • Løgene svitses i en tykbundet gryde (evt en simre gryde).
  • Kødet vendes i mel og svitses med i løgene.
  • Når løgene har fået farve hældes gulerødder ved.
  • Krydres nu med hvid og sort peber. Hvidløgspulver tilsættes.
  • Kalvefond tilsættes og simre nu videre i mindst to timer. (husk at røre jævnligt)
  • Tjek om kødet er mør og smag til med salt og peber.
  • Hvis ekstra jævning er nødvendigt kan man tage en kogt kartoffel. Mos den og rør det rundt.
  • Velbekomme.

Noter

Serveres med kartoffelmos

Ernæring

Natrium: 84mgCalcium: 14mgVitamin A: 209IUSukker: 1gKalium: 384mgKolesterol: 88mgKalorier: 280kcalMættet fedt: 9gFedt: 20gProtein: 23gKulhydrater: 1gJern: 3mg
Nøgleord gullasch, kødboller, sammenkogt, simremad
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Skriv et svar