En traditionel gullasch lavet som har en god lang simre tid.
En god ret i efteråret eller i vintermånederne.

Gullasch
En traditionel gullasch lavet som har en god lang simre tid.
En god ret i efteråret eller i vintermånederne.
Udstyr
Simregryde
Ingredienser
- 2 stk løg
- 500 g oksekød (i tern)
- 5 stk Gulerødder (mellem størrelse)
- 4 dl kalvefond ( opblandet efter forskrifter)
- Hvid peber
- Sort peber
- 1 tsk Hvidløgspulver
- Salt
Sådan gør du
- Løg skrælles og skæres i grove stykker. Gulerødder skrælles og snittes i passende stykker.
- Løgene svitses i en tykbundet gryde (evt en simre gryde).
- Kødet vendes i mel og svitses med i løgene.
- Når løgene har fået farve hældes gulerødder ved.
- Krydres nu med hvid og sort peber. Hvidløgspulver tilsættes.
- Kalvefond tilsættes og simre nu videre i mindst to timer. (husk at røre jævnligt)
- Tjek om kødet er mør og smag til med salt og peber.
- Hvis ekstra jævning er nødvendigt kan man tage en kogt kartoffel. Mos den og rør det rundt.
- Velbekomme.
Noter
Serveres med kartoffelmos
Ernæring
Natrium: 84mgCalcium: 14mgVitamin A: 209IUSukker: 1gKalium: 384mgKolesterol: 88mgKalorier: 280kcalMættet fedt: 9gFedt: 20gProtein: 23gKulhydrater: 1gJern: 3mg
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!