Kartoffelmos og gullasch

Gullasch

En traditionel gullasch lavet som har en god lang simre tid.
En god ret i efteråret eller i vintermånederne.

Kartoffelmos og gullasch

Gullasch

Kim
En traditionel gullasch lavet som har en god lang simre tid. En god ret i efteråret eller i vintermånederne.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 2 t
Samlet tid 2 t 30 min
Ret Hovedet
Køkken Dansk
Antal 4 Pers
Kalorier 280 kcal

Equipment

  • Simregryde

Ingredienser
  

  • 2 stk løg
  • 500 g oksekød i tern
  • 5 stk Gulerødder mellem størrelse
  • 4 dl kalvefond opblandet efter forskrifter
  • Hvid peber
  • Sort peber
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • Salt

Sådan gør du
 

  • Løg skrælles og skæres i grove stykker. Gulerødder skrælles og snittes i passende stykker.
  • Løgene svitses i en tykbundet gryde (evt en simre gryde).
  • Kødet vendes i mel og svitses med i løgene.
  • Når løgene har fået farve hældes gulerødder ved.
  • Krydres nu med hvid og sort peber. Hvidløgspulver tilsættes.
  • Kalvefond tilsættes og simre nu videre i mindst to timer. (husk at røre jævnligt)
  • Tjek om kødet er mør og smag til med salt og peber.
  • Hvis ekstra jævning er nødvendigt kan man tage en kogt kartoffel. Mos den og rør det rundt.
  • Velbekomme.

Noter

Serveres med kartoffelmos

Nutrition

Kalorier: 280kcalKulhydrater: 1gProtein: 23gFedt: 20gMættet fedt: 9gKolesterol: 88mgNatrium: 84mgKalium: 384mgSukker: 1gVitamin A: 209IUCalcium: 14mgJern: 3mg
Keyword gullasch, kødboller, sammenkogt, simremad
Tried this recipe?Let us know how it was!

Skriv et svar