Græskarsuppe med cremefraiche og bacon. Det er snart Halloween og i den anledning plejer vi at snitte græskarhoveder. Det har vi også gjort her.
I år ville jeg så prøve at lave en græskarsuppe fra kødet i græskarret som vi snittede.
Det blev en god suppe som jeg gerne vil dele med jer.

Græskarsuppe med cremefraiche og bacon
Det er snart Halloween og i den anledning plejer vi at snitte græskarhoveder. Det har vi også gjort her.I år ville jeg så prøve at lave en græskarsuppe fra kødet i græskarret som vi snittede.Det blev en god suppe som jeg gerne vil dele med jer.
Ingredienser
- 1 stk. græskar mellemstor størrelse
- 150 g. Bacon
- 1 stk. Løg
- 2 stk. Gulerødder
- 4 stk. Kartofler
- 1 stk. Æbler
- 0,25 tsk. Cayennepeber stødt
- 0,25 tsk. Stødt ingefær
- 1 spsk. Citron Saft
- 0,5 l. Hønsebouillon Hønsesuppe kan også bruges, hvis man har det stående.
- 2 dl. Piskefløde 38%
- 1 spsk. Olivenolie
- 0,5 tsk. Spidskommen
- Friskkværnet Salt
- Friskkværnet Peber
Sådan gør du
- Græskar renses og skyldes så det er ren kød der er tilbage og skæres i passende tern. Når det er de græskar man bruger til udskæring vil jeg ikke anbefale at bruge skallen, som man kan med hokkaido græskar.
- Skræl løg, kartofler, gulerødder og snit dem i passende tern.
- Start med at svitse bacon og læg det på fedtsugende papir. Souter så de andre grøntsager i olien, tilsæt hønsebouillonen og græskarstykkerne. Tilsæt cayennepeber, spidskommen, ingefær.
- Læg låg på suppen og lad den koge ved middelvarme i ca. 30 min. Tjek om det hele er mør.
- Vi er nu klar til at blende suppen. Hvis der virker til at være rigelig med væde hælder vi lidt væde fra fyldet inden vi blender. Vær meget forsigtig med at blende varme sager.
- Når det hele er blendet til en lind udseende tilføjes fløden og væden til det passer med at suppen har en cremet konsistens.
- Det smages til med frisk kværnet salt og peber.
- Serveres med cremefraice og bacon på toppen. Og flyte til
Noter
Tips.
Jeg havde ikke flytes hjemme, men havde nogen naanbrød og de smagte fortræffeligt til.
Jeg havde ikke flytes hjemme, men havde nogen naanbrød og de smagte fortræffeligt til.
Nutrition
Kalorier: 262kcalKulhydrater: 20gProtein: 7gFedt: 18gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 0.4gEnumættet fedt: 2gKolesterol: 2mgNatrium: 299mgKalium: 846mgFiber: 2gSukker: 6g
Tried this recipe?Let us know how it was!