Græskarsuppe med cremefraiche og bacon

Græskarsuppe med cremefraiche og bacon

Græskarsuppe med cremefraiche og bacon. Det er snart Halloween og i den anledning plejer vi at snitte græskarhoveder. Det har vi også gjort her.
I år ville jeg så prøve at lave en græskarsuppe fra kødet i græskarret som vi snittede.
Det blev en god suppe som jeg gerne vil dele med jer.

Græskarsuppe med cremefraiche og bacon

Græskarsuppe med cremefraiche og bacon

Det er snart Halloween og i den anledning plejer vi at snitte græskarhoveder. Det har vi også gjort her.
I år ville jeg så prøve at lave en græskarsuppe fra kødet i græskarret som vi snittede.
Det blev en god suppe som jeg gerne vil dele med jer.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 45 min
Samlet tid 1 t
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 8 Pers
Kalorier 262 kcal

Ingredienser
  

  • 1 stk. græskar (mellemstor størrelse)
  • 150 g. Bacon
  • 1 stk. Løg
  • 2 stk. Gulerødder
  • 4 stk. Kartofler
  • 1 stk. Æbler
  • 0,25 tsk. Cayennepeber stødt
  • 0,25 tsk. Stødt ingefær
  • 1 spsk Citron Saft
  • 0,5 liter Hønsebouillon (Hønsesuppe kan også bruges, hvis man har det stående.)
  • 2 dl. Piskefløde 38%
  • 1 spsk Olivenolie
  • 0,5 tsk. Spidskommen
  • Friskkværnet Salt
  • Friskkværnet Peber

Sådan gør du
 

  • Græskar renses og skyldes så det er ren kød der er tilbage og skæres i passende tern. Når det er de græskar man bruger til udskæring vil jeg ikke anbefale at bruge skallen, som man kan med hokkaido græskar.
  • Skræl løg, kartofler, gulerødder og snit dem i passende tern.
  • Start med at svitse bacon og læg det på fedtsugende papir. Souter så de andre grøntsager i olien, tilsæt hønsebouillonen og græskarstykkerne. Tilsæt cayennepeber, spidskommen, ingefær.
  • Læg låg på suppen og lad den koge ved middelvarme i ca. 30 min. Tjek om det hele er mør.
  • Vi er nu klar til at blende suppen. Hvis der virker til at være rigelig med væde hælder vi lidt væde fra fyldet inden vi blender. Vær meget forsigtig med at blende varme sager.
  • Når det hele er blendet til en lind udseende tilføjes fløden og væden til det passer med at suppen har en cremet konsistens.
  • Det smages til med frisk kværnet salt og peber.
  • Serveres med cremefraice og bacon på toppen. Og flyte til

Noter

Tips.
Jeg havde ikke flytes hjemme, men havde nogen naanbrød og de smagte fortræffeligt til.

Ernæring

Natrium: 299mgSukker: 6gFiber: 2gKalium: 846mgKolesterol: 2mgKalorier: 262kcalEnumættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 0.4gMættet fedt: 9gFedt: 18gProtein: 7gKulhydrater: 20g
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Skriv et svar