Flødekartofler på rosenkål (2)

Flødekartofler med Kålbund

Flødekartofler, men en lidt anderledes udgave af den traditionelle. Her med en bund af kål. Virkelig velsmagende.

Flødekartofler på rosenkål (2)

Flødekartofler med Kålbund

Flødekartofler, men en lidt anderledes udgave af den traditionelle. Her med en bund af kål. Virkelig velsmagende.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 10 min
Bagetid 45 min
Samlet tid 1 t 25 min
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4 Pers.
Kalorier 249 kcal

Ingredienser
 

  • 133 g. Savoykål
  • 133 g. Spidskål
  • 133 g. Hvidkåls hoved
  • 1 kg. Kartofler
  • 1 stk. Sød Kartofel (mellem str.)
  • 0,5 l. Madlavnings fløde 18%
  • 0,25 l. Let Mælk Øko
  • 2 spsk Hvedemel Øko (Rystes sammen)
  • 1 tsk. groft salt
  • Friskkværnet Peber

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 190 grader varmluft ovn.
  • Kartofler og den søde kartoffel skrælles og skæres i skiver. Kålen skyldes og skæres fint og fordeles i en egnet ovnfast fad. (25 x 34) Kartoffel skiverne fordeles jævnt over kålen så de danner et låg.
    Flødekartofler på rosenkål (3)
  • Fløde, mælk, salt og peber rystes sammen med hvedemelet. Fordeles over indholdet i fadet. Krydres så med salt og peber.
  • Fadet dækkes af med staniol, så det sidder tæt, for at det ikke svides af i ovnen. Bages ca. 45 min.

Noter

Her er det som tilbehør til en kogt skinke. Den kan sagtens bruges til andre retter som tilbehør.

Nutrition

Kalorier: 249kcalKulhydrater: 42gProtein: 11gFedt: 5gMættet fedt: 1gKolesterol: 3mgNatrium: 171mgKalium: 1316mgFiber: 9gSukker: 6gVitamin A: 556IUVitamin C: 63mgCalcium: 191mgJern: 9mg
Tried this recipe?Let us know how it was!

Skriv et svar