Flødekartofler, men en lidt anderledes udgave af den traditionelle. Her med en bund af kål. Virkelig velsmagende.
Flødekartofler med Kålbund
Flødekartofler, men en lidt anderledes udgave af den traditionelle. Her med en bund af kål. Virkelig velsmagende.
Ingredienser
- 133 g. Savoykål
- 133 g. Spidskål
- 133 g. Hvidkåls hoved
- 1 kg. Kartofler
- 1 stk. Sød Kartofel (mellem str.)
- 0,5 liter Madlavnings fløde 18%
- 0,25 liter Let Mælk Øko
- 2 spsk Hvedemel Øko (Rystes sammen)
- 1 tsk. groft salt
- Friskkværnet Peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 190 grader varmluft ovn.
- Kartofler og den søde kartoffel skrælles og skæres i skiver. Kålen skyldes og skæres fint og fordeles i en egnet ovnfast fad. (25 x 34) Kartoffel skiverne fordeles jævnt over kålen så de danner et låg.
- Fløde, mælk, salt og peber rystes sammen med hvedemelet. Fordeles over indholdet i fadet. Krydres så med salt og peber.
- Fadet dækkes af med staniol, så det sidder tæt, for at det ikke svides af i ovnen. Bages ca. 45 min.
Noter
Her er det som tilbehør til en kogt skinke. Den kan sagtens bruges til andre retter som tilbehør.
Ernæring
Kalorier: 249kcalKulhydrater: 42gProtein: 11gFedt: 5gMættet fedt: 1gKolesterol: 3mgNatrium: 171mgKalium: 1316mgFiber: 9gSukker: 6gVitamin A: 556IUVitamin C: 63mgCalcium: 191mgJern: 9mg
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!