moussaka med aubergine4

Moussaka med Aubergine

Moussaka med aubergine, lammekød og en lækker krydderiblanding fuld af smag, og er dejlig mad til både hverdag og fest.

moussaka med aubergine4

Moussaka med Aubergine

Moussakaen er med auberginer, lammekød og en lækker krydderiblanding fuld af smag, og er dejlig mad til både hverdag og fest.
[egg id="1"]
5 fra 1 stemme
Forb. tid 35 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 1 t
Ret Hovedet
Køkken Græsk
Antal 4 pers
Kalorier 805 kcal

Ingredienser
  

FYLD

BECHAMELSAUCE

Sådan gør du
 

Fyld

 • Skær aubergine i ca. ½ cm tykke skiver, steg dem gyldne på pande i rigeligt olie og dræn dem herefter på fedtsugende papir.
  moussaka med aubergine
 • Lav en krydderblanding i morter med kanel, allehånde, salt, timian og peber. Svits løg og hvidløg på panden og tilsæt derefter det hakkede lammekød og et par spsk. tomatkoncentrat. Kødet brunes godt af, og smages til med krydderiblandingen.

Bechamelsauce

 • Smelt smør, drys mel i og rør det sammen, og lun det godt igennem i ca. 5 min pisk den lune mælk i lidt ad gangen for at undgå klumper. Saucen skal simre i et kvarter. Tilsæt revet parmesanost og smag til med salt og peber.
  bechamelsauce
 • I et smurt ovnfast fad fordeles nu i lag: aubergine, kød og sauce. Gem ca. 3 dl sauce til øverste lag, som piskes sammen med 2 æg og et par spsk. af den græske yoghurt.
  moussaka med aubergine2
 • Drys til sidst med rasp, og bag moussakaen i 180 grader varm ovn i ca. 25 min.

Nutrition

Kalorier: 805kcalKulhydrater: 12gProtein: 36gFedt: 68gMættet fedt: 23gKolesterol: 131mgNatrium: 763mgKalium: 565mgFiber: 1gSukker: 10gVitamin A: 519IUVitamin C: 1mgCalcium: 542mgJern: 2mg
Keyword lam, musakka
Tried this recipe?Let us know how it was!

Skriv et svar