En meget brugt kage er en squashkage, som samtidigt også ligger i den mere sunde ende af kager. Den har en forholdsvis lav fedtprocent og en god fiber indhold.
Squashkage
En meget brugt kage er en squashkage, som samtidigt også ligger i den mere sunde ende af kager. Den har en forholdsvis lav fedtprocent og en god fiber indhold.
Ingredienser
- 150 g smør
- 175 g rørsukker
- 3 stk æg
- 100 g græsk yoghurt 10% (eller Kvark)
- 450 g Squash (revet)
- 70 g Pekannødder (hakkede )
- 2 tsk bagepulver
- 3 tsk kanel
- ½ - 1 tsk kardemomme
- 1 tsk vaniljesukker
- 75 g havregryn
- 225 g Hvedemel Øko
- 1 spsk citronskal (revet)
- 1 tsk salt (groft)
Sådan gør du
- Smørret og sukker piskes godt sammen.
- 3 æg tilsættes en af gangen og piskes.
- Bland de tørre ingredienser og rør det i.
- Tilsæt nu nødder, squash og citronsaft.
- Bages ved 175°C i ovnen i ca 1 time.
Noter
Tips
Måske en citron glasur ovenpå. Eller smelt noget rigtig chokolade og smør ovenpå.
Måske en citron glasur ovenpå. Eller smelt noget rigtig chokolade og smør ovenpå.
Ernæring
Kalorier: 3448kcalKulhydrater: 428gProtein: 35gFedt: 194gMættet fedt: 89gKolesterol: 355mgNatrium: 2626mgKalium: 2441mgFiber: 19gSukker: 340gVitamin A: 51736IUVitamin C: 97mgCalcium: 759mgJern: 6mg
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!