Drømmekage, Cherlotte kage eller Las Palmas kage som den også kaldes. Kagen er velkendt i Danmark. Indtog en delt fjerdeplads, sammen med flødeskumskagen, som den mest populære i en undersøgelse af avisen metroexpress.
Charlottekage, Drømmekage, Las Palmas
Kagen er velkendt i Danmark og indtog en delt fjerdeplads, sammen med flødeskumskagen, som den mest populære i en undersøgelse af avisen metroexpress.
Ingredienser
Bunden:
- 400 g. Hvedemel Øko
- 50 g. Margarine
- 450 g. Sukker Øko
- 6 stk. Æggeblommer Øko
- 3 ¾ dl. Let Mælk Øko
- 15 g. Bagepulver
Fyld til toppen:
- 200 g. Margarine
- 375 g. Lys Farin
- 150 g. Kokosmel
- 6 spsk Piskefløde 38%
Sådan gør du
Bunden:
- Fedtstoffer blødgøres og røres med sukkeret.
- Æggeblommer tilsættes et af gangen.
- Bagepulver sigtes sammen med melet.
- Alle ingredienserne blandes sammen og hældes i en smurt bradepande. ( ca. 30 x 40 cm )
- Og bages på ovnens midterste rille ca. 25 min. Ved 175 grader.
Fyld til toppen:
- Ingredienserne til fyldet smeltes i en gryde og fordeles på kagen når de 25 min. er gået og bages derefter endnu 15 min. ved 175 grader.
Noter
Tips.
Ud af den æggehvide der bliver til overs kan man jo lave kyskager.
Evt kan man bruge opskriften her på siden.
Ernæring
Kalorier: 7686kcalKulhydrater: 1173gProtein: 83gFedt: 296gMættet fedt: 132gFlerumættet fedt: 70gEnumættet fedt: 71gKolesterol: 1483mgNatrium: 6134mgKalium: 643mgFiber: 29gSukker: 823g
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!