Go Back
Email Link
Udskriv
Noter
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Blomkålsmos i fad
En nem ovnret med blomkål der virkelig smager godt.
5
fra 1 stemme
Udskriv
Tilføj til samling
Go to Collections
Forb. tid
15
minutter
min
Tilb. tid
30
minutter
min
Samlet tid
45
minutter
min
Ret
Hovedret
Køkken
Dansk
Antal
4
Pers.
Kalorier
186
kcal
Ingredienser
1x
2x
3x
▢
1
stk.
Blomkål
(Stor)
▢
1
stk.
Pikantost
(eller anden friskost)
▢
30
g.
Smør Øko
▢
1
stk.
Æg Øko
▢
Salt
▢
Peber
▢
100
g.
Revet ost
Sådan gør du
Blomkålen koges i letsaltet vand ca. 10 min.
Tænd ovnen på 200 grader.
Hæld vand fra blomkålen og gem en halv dl. Blend blomkålen, friskost, æg og smør. Smag til med salt og peber.
Hæld mosen op i et smurt ildfast fad og drys revet ost over. Gratiner retten i ovnen i 20 min.
Noter
Tips. Serveres til frikadeller, Fisk, kylling i stedet for kartofler eller andet tilbehør.
Nemt, lækkert og sundt.
Ernæring
Kalorier:
186
kcal
Kulhydrater:
1
g
Protein:
8
g
Fedt:
16
g
Mættet fedt:
10
g
Kolesterol:
39
mg
Natrium:
188
mg
Kalium:
20
mg
Sukker:
1
g
Vitamin A:
380
IU
Calcium:
187
mg
Jern:
1
mg
Nøgleord
blomkål, mos
Har du prøvet denne opskrift?
Lad os vide
hvordan det var!