Boller i selleri. Det er efterhånden også en af de retter der glider i baggrunden for de nye tiders retter som bruges rundt om i dag.Det er synd for det er en god anledning til en sund og velsmagende ret.Godt med grønsager og fylder godt i vintertiden eller i efteråret.
Vand og salt bringes i kog.
Knoldselleri renses og skæres i tern (2x2 cm)
Tilsæt bouillon og tern og kog sellerien i ca. 15 min.
Fars til kødboller
Fars, løg, æg, rasp, havregryn, salt og peber røres sammen mælk tilsættes og vandet til sættes til konsistensen er passende.
Farsen sættes til hvile i ca. 15 min.
Sellerien tages op med hulske og kødboller formes med en lille ske og koges i sellerivandet, som senere bliver til sovs.
Når alle boller er lavet og ligger i vandet koges de i 7 min ved middelvarme under låg.
Jævning
Smør og mel røres/blandes sammen til en smørbolle, som så skal bruges til at jævne sovsen.
Den tilsættes i små klatter lidt efter lidt til sovsen er passende lind.
Sellerien tilsættes i sovsen igen sammen med kødbollerne.
Smag til med salt og peber.