Hyldeblomst drik/saft
En rimelig fast tradition vi har, er at holde øje med hyldeblomsterne. Når de er klar bliver de plukket og lavet til saft. Det smager fantastisk og er noget af det sundeste man kan drikke.
Hyldeblomst drik/saft
Hyldeblomst drik/saft
En rimelig fast tradition vi har er at holde øje med når hyldeblomsterne er klar til at lave saft af dem. Det smager fantastisk og er noget af det sundeste man kan drikke.
En rimelig fast tradition vi har er at holde øje med når hyldeblomsterne er klar til at lave saft af dem. Det smager fantastisk og er noget af det sundeste man kan drikke.
Ingredienser
Sådan gør du
- Hyldeblomsterne skylles og lægges i iskoldt vand i en spand eller noget lignende så dyr osv kommer op til overfladen.
- Hæld vandet i en gryde og bring det til kogning. Tilsæt sukker, vinsyre og rør til sukkeret er opløst.
- Tag gryden af varmen og læg blomsterne ned i det. Citronen skæres i grove skiver og lægges ned til blomsterne. Rør lidt forsigtigt rundt i gryden
- Sættes nu et køligt sted i 4 - 6 dage.
- Flasker renses, koges så de er rene og desinficeret.
- Hvis det er meningen at det skal stilles væk i længere tid skal flaskene skyldes i Atamon, men hvis det er meningen at bruge det i nærmeste fremtid er det ikke nødvendigt.
- God fornøjelse.
Ernæring
Kalorier: 1935kcalKulhydrater: 500gProtein: 1gNatrium: 80mgSukker: 499gCalcium: 45mgJern: 1mg
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!