Rabarberkompot er et dejligt tilbehør til f. eks. stegt kylling eller lammesteg. Lav en stor portion og frys noget af det ned. Kompotten kan dog holde sig i nogle uger i køleskabet.
Rabarberkompot
Rabarberkompot er et dejligt tilbehør til f. eks. stegt kylling eller lammesteg. Lav en stor portion og frys noget af det ned. Kompotten kan dog holde sig i nogle uger i køleskabet.
Ingredienser
- 400 g rabarber
- 6 stk Kryddernelliker
- 1 stk hel kanel.
- 1 stk Hel Ingefær
- 85 g Sukker Øko (ca. 1 dl.)
Sådan gør du
- Skyl rabarber stilkene godt. Skær dem i ensartede små stykker. (1 - 2 cm.)
- Smør et ovnfast fad med smør eller margarine og fordel rabarberstykkerne heri. Kom krydderier og melis ved.
- Dæk fadet med låg eller stanniol og sæt det i ovnen ca. 20 min. ved 225° til rabarberne er møre.
- Lad kompotten køle af. Når den er helt kold fjernes krydderierne. Kom kompotten i et glas med låg.
Noter
Kan serveres til:
Stegt vildt, Stegte kyllinger, lammesteg.
Stegt vildt, Stegte kyllinger, lammesteg.
Ernæring
Kalorier: 87kcalKulhydrater: 22gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 1gNatrium: 7mgKalium: 243mgFiber: 2gSukker: 18gVitamin A: 82IUVitamin C: 6mgCalcium: 76mgJern: 1mg
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!