Rabarberkompot

Rabarberkompot

Rabarberkompot er et dejligt tilbehør til f. eks. stegt kylling eller lammesteg. Lav en stor portion og frys noget af det ned. Kompotten kan dog holde sig i nogle uger i køleskabet.

Rabarberkompot

Rabarberkompot

Rabarberkompot er et dejligt tilbehør til f. eks. stegt kylling eller lammesteg. Lav en stor portion og frys noget af det ned. Kompotten kan dog holde sig i nogle uger i køleskabet.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Køkken Dansk
Antal 5 pers
Kalorier 87 kcal

Ingredienser
  

  • 400 g rabarber
  • 6 stk Kryddernelliker
  • 1 stk hel kanel.
  • 1 stk Hel Ingefær
  • 85 g Sukker Øko (ca. 1 dl.)

Sådan gør du
 

  • Skyl rabarber stilkene godt. Skær dem i ensartede små stykker. (1 - 2 cm.)
  • Smør et ovnfast fad med smør eller margarine og fordel rabarberstykkerne heri. Kom krydderier og melis ved.
  • Dæk fadet med låg eller stanniol og sæt det i ovnen ca. 20 min. ved 225° til rabarberne er møre.
  • Lad kompotten køle af. Når den er helt kold fjernes krydderierne. Kom kompotten i et glas med låg.

Noter

Kan serveres til:
Stegt vildt, Stegte kyllinger, lammesteg.

Ernæring

Kalorier: 87kcalKulhydrater: 22gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 1gNatrium: 7mgKalium: 243mgFiber: 2gSukker: 18gVitamin A: 82IUVitamin C: 6mgCalcium: 76mgJern: 1mg
Nøgleord kompot, rabarber, syltning
Har du prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv et svar