Boller i selleri

Boller i selleri.

Boller i selleri.

Det er efterhånden også en af de retter der glider i baggrunden for de nye tiders retter som bruges rundt om i dag.

Det er synd for det er en god anledning til en sund og velsmagende ret.

Godt med grønsager og fylder godt i vintertiden eller i efteråret.

Boller i selleri

Boller i selleri.

Boller i selleri.
Det er efterhånden også en af de retter der glider i baggrunden for de nye tiders retter som bruges rundt om i dag.
Det er synd for det er en god anledning til en sund og velsmagende ret.
Godt med grønsager og fylder godt i vintertiden eller i efteråret.


5 fra 1 stemme
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4 Pers.
Kalorier 466 kcal

Ingredienser
  

Boller i selleri

  • 1,5 l. Vand
  • 1 tsk. groft salt
  • 0,5 tsk. Grønsagsbouillion
  • 1 stk. Knoldselleri

Kødboller

Jævning

Sådan gør du
 

Boller i selleri

  • Vand og salt bringes i kog. Knoldselleri renses og skæres i tern (2x2 cm) Tilsæt bouillon og tern og kog sellerien i ca. 15 min.
    Boller i selleri2

Fars til kødboller

  • Fars, løg, æg, rasp, havregryn, salt og peber røres sammen mælk tilsættes og vandet til sættes til konsistensen er passende. Farsen sættes til hvile i ca. 15 min.
    Boller i selleri3
  • Sellerien tages op med hulske og kødboller formes med en lille ske og koges i sellerivandet, som senere bliver til sovs.
    Kødboller (5)
  • Når alle boller er lavet og ligger i vandet koges de i 7 min ved middelvarme under låg.
    Boller i selleri1

Jævning

  • Smør og mel røres/blandes sammen til en smørbolle, som så skal bruges til at jævne sovsen. Den tilsættes i små klatter lidt efter lidt til sovsen er passende lind. Sellerien tilsættes i sovsen igen sammen med kødbollerne. Smag til med salt og peber.

Noter

Tips.
Serveres med kartofler og blomkål.

Nutrition

Kalorier: 466kcalKulhydrater: 5gProtein: 27gFedt: 37gMættet fedt: 15gKolesterol: 123mgNatrium: 254mgKalium: 478mgFiber: 1gSukker: 2gVitamin A: 193IUVitamin C: 4mgCalcium: 59mgJern: 2mg
Keyword boller, selleri
Tried this recipe?Let us know how it was!

Skriv et svar