Kartoffel og porresuppe

Kartoffel og porresuppe

Kartoffel og porresuppe er en meget brugt suppe i efterår og vintermånederne. En dejlig og sund velsmagende suppe til en kølig aften.

Kartoffel og porresuppe

Kartoffel og porresuppe

Kartoffel og porresuppe er en meget brugt suppe i efterår og vintermånederne.En dejlig og sund velsmagende suppe til en kølig aften.
[egg id="4"]
5 fra 1 stemme
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 45 min
Samlet tid 1 t 15 min
Ret Hovedret, Natmad
Køkken Dansk
Antal 4 Pers.
Kalorier 440 kcal

Ingredienser
  

  • 120 g. Bacon Røget
  • 750 g. Kartofler
  • 2 stk. Sød kartoffel Øko
  • 3 stk. Porrer
  • 250 g. Champignoner
  • 1 stk. Løg
  • 2 stk. Fed hvidløg
  • 1 spsk. Grønsagsbouillion
  • 6 dl. Vand

Sådan gør du
 

Suppen

  • Løg snittes fint og svitses i en tykbundet pande.
  • Kartofler skæres i tern og tilsættes. Den hvide del af porerne skæres i Ca. 1 cm tykke skiver og tilsættes sammen med halvdelen af de forberedte champignoner.
  • Vand, grøntsagsbouillon, sydesalt, frisk kværnet peber tilsættes.
  • Suppen simrer videre i en halv times tid og blendes til sidst.

Tilbehør

  • Bacon svitses på en tør pande.
  • Den grønne del af porrerne snittes fint og tilsættes sammen med de sidste af champignonerne.

Noter

Det kan anbefales at smage til med eks. Hvidløgsost, gedeost eller naturel ost.

Nutrition

Kalorier: 440kcalKulhydrater: 77gProtein: 14gFedt: 10gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 0.5gEnumættet fedt: 0.02gNatrium: 95mgKalium: 1590mgFiber: 10gSukker: 13g
Keyword kartoffel, suppe
Tried this recipe?Let us know how it was!

Skriv et svar