Friturestegte kartoffelbåde er en meget brugt tilbehør til mange retter. Her er der en opskrift på hvordan de evt. kan laves.

Friturestegte kartoffelbåde
Kartoffelbåde Kartofelbåde er en meget brugt tilbehør til mange retter. Her er der en opskrift på hvordan de evt. kan laves.
Equipment
- Bradepande 40 x 60
Ingredienser
- 6 stk. Kartofler Bagekartofler
- 1 l. friture olie
- groft salt
- Peber Friskkværnet
Sådan gør du
- Kartoflerne renses og skyldes rene da vi bruger dem med skræl. Hver skæres i 8 både og ligges i blød i et fad med koldt vand.
- Hæld vandet fra og læg bådene på et rent viskestykke.
- Hæld 1 liter friture olie i en tykbundet gryde og varm op til middelvarme.
- Bådene friture steges i ca. 7 -8 min. og lægges på et fad med køkkenrulle til afdrypning.
Noter
Det kan anbefales at holde dem varme i ovnen ved 120° g. i traditionelt ovn.
Nutrition
Kalorier: 341kcalKulhydrater: 42gProtein: 5gFedt: 18gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 5gEnumættet fedt: 10gNatrium: 15mgKalium: 1020mgFiber: 5gSukker: 2g
Tried this recipe?Let us know how it was!